Centrul Cultural Clujean caută voluntari

Centrul Cultural Clujean caută voluntari
Centrul Cultural Clujean, asociaţie ce se ocupă cu implementarea programelor propuse pentru Cluj Capitală Culturală Europeană 2021, caută 50 de voluntari. Aplicaţiile pot fi trimise în perioada 25 septembrie - 11 octombrie 2017.

În prezent, echipa CCC e formată din 30 de membri și colaboratori, specialiști de top în cele mai variate domenii: cultură, dezvoltare urbană, artă contemporană, patrimoniu, industrii creative, urbanism, educație.

Voluntarii vor avea şansa să lucreze la următoarele proiecte:

Fondul de Inovare Culturală: Ediția pilot din această toamnă experimentează soluții alternative propuse de cetățeni pentru folosirea mai bună a trei zone din cele mai aglomerate cartiere ale orașului.

Conferința Orașelor Candidate: Cluj-Napoca inițiază crearea unei rețele europene a orașelor care pun cultura la baza dezvoltării urbane. Prima secțiune a conferinței adună la Cluj 15 orașe europene actuale sau foste candidate la titlul de Capitală Europeană a Culturii, iar cea de a doua se adresează orașelor românești, adunând cele mai performante administrații locale din România pentru a-și prezenta bunele practici în sectoarele cultural și creativ.

InClujiune: Realizat împreună cu Universitățile clujene, proiectul se adresează studenților din anul întâi și este un cadru în care orașul îi salută pe cei mai noi clujeni. O săptămână de activități culturale, ateliere și concerte în cele mai importante campusuri și în centrul orașului, tururi ghidate ale Clujului și întâlniri în premieră pentru noii studenți cu instituțiile, festivalurile și organizațiile culturale care dau viață orașului.

Centrul European de Artă Contemporană: Reconvertim clădiri nefolosite ale orașului în spații de artă contemporană, creând o instituție reper în acest domeniu în Europa de Est. În această toamnă lansăm Centrul European de Artă Contemporană printr-un program artistic preinaugural: cinci proiecte de artă, unul social și o conferință de specialitate.

Cei interesaţi pot aplica AICI. 

Comenteaza