Cititul, promovat într-un mod inedit la Cluj. Implică o cafea VIDEO

Cititul, promovat într-un mod inedit la Cluj. Implică o cafea VIDEO
O cafenea mobilă şi-a făcut discret apariţia pe una din aleile Parcului Central.

Clujenii ieşiţi să se relaxeze în parc au de acum posibilitatea să savureze o cafea gratuită dacă aleg să citească o carte. Astfel, pe tejgheaua cafenelei mobile stau înşirate cărţi din cele mai variate domenii.

Concept este împrumutat din străinătate de o tânăra antreprenoare. În parteneriat cu iniţiatorul campaniei "Cărţile pe faţă" a ales să promoveze lectura.

"Ideea a pornit la începutul anului în Viena, unde am facut o excursie. Acolo am descoperit acest concept interesant. M-am gândit să iasă și ceva frumos și îmi pare bine, pentru că încă din prima zi de cand l-am iniţiat, conceptul a prins foarte bine la public. <Îţi face cinste să citeşti. Aşa am denumit iniţiativa, aici în parc. Te onorează faptul că lecturezi şi, în plus, primeşti o cafea gratis dacă o savurezi citind o carte. Acţiunea face parte din cadrul campaniei Cărţile pe faţă, prin care noi ne străduim să promovăm cititul", a declarat Laura Apahidean.

Iniţiatorii acestei campanii vor ca cititul să devină o obişnuinţă pentru cei care se relaxează în parc."Încercăm să facem acest lucru prin acţiuni cât mai ieşite din comun, pentru a demostra că dacă citesti eşti mai creativ", a precizat Victor Miron.

Clujenii au primit cu entuziasm ideea. „E o iniţiativă foarte faină. Chiar am întrebat ce e cu cărțile de pe tejghea și mi-au spus că dacă lecturezi o carte primești o cafea gratis și mi se pare chiar foarte, foarte interesant", spune una din clientele noii cafenele.

 

Comenteaza