Clujotronic 2019. Artă digitală interactivă şi muzică electronică, la Cluj

Clujotronic 2019. Artă digitală interactivă şi muzică electronică, la Cluj

A opta ediție a festivalului Clujotronic aduce o serie de evenimente pentru pasionații de lumea digitală, conturată de pixeli, de jocuri, sunet, culoare și diferite forme de artă interactivă.

Centrul Cultural German și Institutul Francez din România la Cluj invită clujenii, între 27 și 29 septembrie, la Muzeul de Artă Cluj-Napoca, care va deveni cadrul unei inedite aventuri în lumi virtuale.

Festivalul va fi deschis vineri, 27 septembrie, la ora 20:00 prin performance-ul de paint mapping al artistului francez JA Dupont, cunoscut pentru instalațiile sale multimedia. Pe un perete de 6/2 m, el va coregrafia lumina în colaborare cu Kero Zen și Ocu, celebrii artiști de street art, acompaniat de Blanilla,  unul dintre cei mai apreciați DJ de breakbeat din Cluj. La deschidere va fi prezentă Dna Héléne Roos, directoarea Institutului Francez din România. Instalația de sunet și lumini a lui Răzvan Ghenciu, aka Heion va completa atmosfera serii de vineri cu un live-set pe ritmuri eclectice de soul, funk și disco.

Călătoria sonoră va continua sâmbătă cu trupa germană Annagemina. Anna Illenberger și Michael Fiedler ne vor împărtăși universul lor muzical, o definiție proprie a muzicii pop electronice: cu elemente de bas și indie pop. Publicul poate alege între a fi spectator sau a dansa pe ritmurile structurilor muzicale futuristice prezente și în ultimul album intitulat „New Darkness”. Saxofonistul și producătorul american stabilit la Paris, Warren Walker – membru al trioului „The Kandinsky Effect” - revine în Transilvania, la Clujotronic, cu un proiect solo care îmbină electro-jazz-ul cu poezia românească. Muzica sa va fi însoțită de secvențe din filme mute și jocuri video, mixate de VJ-ul clujean go_sallie_go.

Nu va lipsi nici tradiţionala expoziție de jocuri digitale independente în premieră atât din Franța și Germania, cât și din România. Cei curioși pot să testeze jocul german „Trüberbrook”, câștigător a numeroase premii precum „Cel mai bun joc german” acordat de Deutscher Computerspielpreis. O colecție de 8 jocuri franceze reunite sub titlul „S’il vous play” cuprinde jocuri multiplayer simple, dar antrenante, precum „Pikuniku” sau jocuri de aventură, precum „Bury me my love”. Nu vor lipsi nici experiențele VR (Virtual Reality), vizitatorii putând călători în magica lume a „Micului Prinț”. Publicul nu va putea rata nici premiatul multiplayer românesc „Bossgard” sau experiența VR „Hoia Baciu Haunted Forest”, lansată la Clujotronic de tânăra echipă clujeană de la 4D Pixel, care îi va provoca pe cei curajoși să exploreze misterele celebrei păduri bântuite.

Game developer-ii experimentați și amatori își vor conecta creativitatea într-un game jam de 24 de ore, susținut de Telenav, la finalul căruia vor fi prezentate noi prototipuri. Unul dintre jocurile realizate în cadrul game jam-ului de anul trecut, „Zestrea”, va putea fi jucat pe toată durata festivalului.

Publicul va avea ocazia să participe atât la talk-uri, cât și la o serie de workshop-uri pe teme actuale din domeniul artei și tehnologiei. În acest context, psihologul și cercetătorul clujean prof. Daniel David va prezenta conceptul de terapie asistată prin roboți, oferind participanților și o scurtă demonstrație cu robotul Nao.

Festivalul Clujotronic este organizat de către Centrul Cultural German și Institutul Francez din România la Cluj-Napoca iar intrarea este gratuită. Talk-urile și workshop-urile vor fi în limba engleză. Expoziția de jocuri este deschisă publicului în perioada 27-29 septembrie, în intervalul orar 12:00 – 22:00.

Mai multe informații despre program și despre înscrierea la workshop-uri și la game jam AICI.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK

loading...
Loading...
Comenteaza