Clujul se pregăteşte de un nou record mondial: cel mai mare număr de persoane care citesc simultan

Clujul se pregăteşte de un nou record mondial: cel mai mare număr de persoane care citesc simultan

Festivalul Internațional de Carte Transilvania (FICT), ce va avea loc, în perioada 2-7 octombrie 2018, în Piața Unirii din Cluj-Napoca, îşi propune să intre în Guinness World Records.

Clujul ar putea obține noul titlu Guinness World Records la secțiunea „Most people in a reading relay”, în cadrul FICT 2018. Un număr de 10.000 de cititori sunt aşteptaţi la Marea Lectură, care va avea loc sâmbătă, 6 octombrie 2018, în Piaţa Unirii din Cluj. Un adjudecător al Guinness World Records va fi alături de cititori pentru a verifica momentul. "Vă invităm, așadar, să punem încă o dată Clujul pe harta lumii și să-l transformăm într-un Oraș al Cărților și al Cititorilor!", scriu organizatorii pe pagina de Facebook a evenimentului.

Titlul este deţinut la ora actuală de oraşul Gujarat din India şi a fost stabilit în data de 22 septembrie 2015, când 3.071 de persoane au citit simultan cartea „Povestea experimentelor mele cu adevărul”, scrisă de Mahatma Gandhi.

Cea de-a VI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Carte Transilvania (FICT) va avea loc, în perioada 2-7 octombrie 2018, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, şi este dedicată în totalitate Centenarului Marii Uniri. 

Misiunea Festivalului Internaţional de Carte Transilvania este aceea de a reuni toate laturile artei într-un proiect unic european, contribuind direct la stimularea interesului pentru cultură şi lectură. În anul Centenarului cultura scrisă va fi celebrată prin două evenimente: Marea Lectură şi Re-Unim România prin Cultură: scriitori români din exil şi diaspora care-şi dau întâlnire la Cluj. Ca în fiecare an, cele mai importante edituri din România întâmpină vizitatorii FICT cu noutăţi editoriale şi lansări de carte în premieră. 

 

Comenteaza