Şcoală de vară pentru tinerii pasionaţi de teatru, organizată la Cluj

Şcoală de vară pentru tinerii pasionaţi de teatru, organizată la Cluj
Facultatea de Teatru și Televiziune din cadrul Universității Babeș-Bolyai organizează, în perioada 21-31 august 2017, a-XIII-a ediție a Școlii de vară Dramatugia Cotidianului dedicată, pentru a doua oară, atât studenților, cât și liceenilor pasionați de teatru.

În cadrul celor zece zile de lucru intens vor avea loc ateliere de dramaturgie și scenaristică, publicistică și antreprenoriat cultural, susținute de profesori ai Facultății de Teatru și Televizune. Participanții vor învăța să scrie piese de teatru, își vor dezvolta gândirea critică și capacitatea de a privi profesionist un spectacol sau un film și vor deprinde mecanismele producției teatrale.

Relevanţa programului „Dramaturgia cotidianului", deja confirmată în cei 12 ani de dezvoltare a sa în diverse locaţii (Băiuţ-Maramureş, Baia Mare, Târgu-Jiu, Târgu-Mureş, Brașov sau Iași), s-a bazat și se bazează pe caracterul ei interdisciplinar, experimental şi polistratificat, în care cercetarea antropologică şi de mentalităţi se extinde în creaţii artistice (scenarii de teatru şi film, eseuri, reportaje şi interviuri de presă scrisă şi de televiziune, filme de ficţiune, fotoreportaje).

Programul se bucură de o recunoaștere națională și internațională, fiind nominalizat, în 2007, la premiile UNITER, iar producțiile participanților la tabără au fost puse în scenă și prezentate în festivaluri și competiții de prestigiu.

Proiectul din acest an este deschis, pe bază de competiție, elevilor de liceu și studenților. Cei interesați pot trimite la adresa contact@teatrologie.ro până la data de 1 mai 2017 următoarele: scrisoare de motivație (maximum o pagină), un eseu sau o cronică la spectacolul de teatru preferat sau o piesa de teatru originală (se acceptă și un fragment de piesă). Formularul de înscriere completat, care poate fi descărcat de pe www.teatrologie.ro/scoaladevara.

Lucrările Școlii de vară se vor desfășura la Complexul Baru Mare al Universității Babeș-Bolyai (Hunedoara) iar costurile de participare sunt de 400 lei/participant.

Etichete
Comenteaza