Concert simfonic al Orchestrei „Antonin Ciolan", sub bagheta dirijorului Vlad Agachi

Concert simfonic al Orchestrei „Antonin Ciolan
Orchestra „Antonin Ciolan" a Academiei de Muzică „Gheorghe Dima" va susţine joi, de la ora 19:00, un concert simfonic extraordinar pe scena sălii Auditorium Maximum a Universităţii Babeş-Bolyai.

Sub bagheta dirijorului Vlad Agachi, studenţii academiei vor încânta publicul pe acordurile muzicii clasice. Andrei Oşan, clarinetist masterand în anul I în clasa lui Flavius Trif, va interpreta "Fantezie pe teme din Rigoletto" de Luigi Bassi, Radu Adrian, student în primul an în clasa lui Daniel Goiţi va pune în lumină "Concertul pentru pian şi orchestră nr. 2, în si bemol major, op. 19" de Ludwig van Beethoven, iar Iulia Toma, studentă în anul III, clasa Adrianei Bera va da viaţă "Concertului pentru pian şi orchestră nr. 2, în la major, S. 125" de Franz Liszt. La rândul lui, Attila Fábiánmasterand în primul an în clasa lui Vasile Jucan, va interpreta "Concertul pentru violoncel şi orchestră în re minor" de Édouard Lalo.

Vlad Agachi este unul dintre cei mai activi tineri artişti români, formarea sa muzicală fiind marcată de perfecţionarea la Staatsoper Berlin, sub îndrumarea lui Daniel Barenboim. Palmaresul artistic este conturat de concerte alături de filarmonicile din România şi din străinătate, precum și obţinerea unor burse internaţionale, printre care participarea la prestigiosul festival de la Tanglewood (SUA).

Comenteaza