Concert simfonic pe scena Colegiului Academic, pentru iubitorii muzicii clasice

Concert simfonic pe scena Colegiului Academic, pentru iubitorii muzicii clasice
Iubitorii muzicii clasice sunt aşteptaţi vineri, de la 19:00, la concertul simfonic susţinut de Orchestra Filarmonicii sub bagheta dirijorului Gabriel Bebeșelea.

Pe scena Colegiului Academic va urca tânărul și talentatul violonist Artur Kaganovskiy, pentru a interpreta "Concertul nr. pentru vioară", în sol minor, de Max Bruch. Din programul serii fac parte și "Concertul pentru orchestră de coarde nr. 1", de Sigismund Toduță, și "Simfonia nr. 4 în fa minor", de Piotr Ilici Ceaikovski.

Concertul este realizat în colaborare cu Academia de Muzică „Gheorghe Dima", Festivalul „Sigismund Toduţă" şi Notes&Ties.

Absolvent al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima", unde a studiat cu Petre Sbârcea, Gabriel Bebeşelea a urmat apoi cursurile de masterat al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, cu Horia Andreescu, în prezent fiind doctorand al aceleiaşi instituţii, sub conducerea lui Dan Dediu. De asemenea, dirijorul este masterand al Universität für Musik und darstellende Kunst din Viena, sub îndrumarea profesrului Mark Stringer.

La doar 26 de ani, Gabriel Bebeşelea este recunoscut ca unul dintre „cei mai înzestraţi dirijori ai României ultimelor decade". El colaborează frecvent cu Filarmonica „George Enescu", Orchestra Naţională Radio, Opera Naţională Română din Bucureşti, Opera Maghiară din Cluj, Filarmonicile din Satu Mare şi Târgu Mureş.

Violonistul ruso-american Artur Kaganovskiy a atras atenţia audienţei din jurul lumii cu stilul său unic şi distinctiv de intrepretare, fiind adeseori comparat cu violoniştii din Epoca de Aur. Sub îndrumarea faimosului Isaac Stern, Kaganovskiy s-a impus repede ca fiind un artist de frunte, în lumea violonoştilor.

Câştigător al Competiţiei Internaţionale de Vioară Waldo de Mayo şi laureat al prestigioaselor premii Fritz Kreisler, H. Gilbert şi Joseph Fuchs, violonistul este absolvent al Juilliard School, unde printre profesorii săi s-au numărat Masao Kawasaki, Lewis Kaplan şi Grigory Kalinovsky. De asemenea, a studiat şi concertat alături de Pinchas Zukerman în Ottawa (Canada), şi a participat la cursuri de măiestrie susţinute de Joseph Silverstein şi Michael Tree (muzică de cameră).

Pe lângă cariera sa internaţională ca solist în continuă expansiune, Artur Kaganovski este implicat activ în cadrul Fundaţiei Else Borges şi Festivalul Arts Initiatives Music din Harrisburg (Pennsylvania, S.U.A), fiind deţinătorul unuia dintre cele mai bune studiori private de învăţământ din New York.

Comenteaza