Concert simfonic sub bagheta dirijorului Daniel Cohen

Concert simfonic sub bagheta dirijorului Daniel Cohen
Filarmonica de Stat Transilvania va susţine un concert simfonic dirijat de Daniel Cohen. Pe scena Colegiului Academic va urca şi violonistul Daniel Szasz, pentru a interpreta "Concertul pentru vioară", de Samuel Barber. Din programul serii mai fac parte "Suita baletului Petruşka", de Stravinski şi "Suita Ma mère l’Oye", de Ravel.

Fost bursier al programului Gustavo Dudamel Fellowship, în cadrul Los Angeles Philharmonic, Daniel Cohen a fost numit recent capelmaestru la Deutsche Oper Berlin unde va dirija, în stagiunea 2015/2016, reprezentaţii precum "Lucia di Lammermoor", "Bărbierul din Sevilla", "La Traviata", "Flautul fermecat" şi "Don Giovanni".

Cohen a debutat alături de Canadian Opera Company cu opera La clemenza di Tito de Mozart, în viziunea regizorală a lui Christopher Alden. Cu o activitate bogată în Italia, Cohen a realizat în anul 2013 premiera italiană a dramei muzicale "Maria di Venosa", de Francesco D'Avalos, la Festival della Valle d'Itria, şi a deschis stagiunea din 2012 de la Teatro Lirico di Cagliari cu o nouă reprezentare a operei "Don Quijote", de Massenet.

În stagiunea 2013/2014, a dirijat "Rigoletto" la New Israeli Opera şi două spectacole în aer liber cu opera "Don Giovanni", la Festivalul de Operă din Acco, organizat de acelaşi teatru. În vara s-a reîntors la festival pentru a dirija "Nunta lui Figaro" şi, în 2016 va reveni pentru "Cenuşăreasa". La Israeli Opera, Cohen a dirijat, de asemenea, "Otello", de Verdi, "Lady Macbeth din Mţensk", de Şostakovici, "Dama de pică", de Ceaikovski şi "Wozzeck", de Alban Berg.

Momente importante din stagiunea trecută includ colaborări cu Orchestra dell'Arena di Verona şi London Symphony Orchestra Chamber Ensemble. Alte colaborări recente au fost cu Orchestre National de Montpellier, Oxford Philomusica şi European Union Chamber Orchestra. Cohen a debutat recent cu Orchestra din Norrlands Operan, la al cărei pupitru se va întoarce în stagiunea 2015/2016.

Colaborările din această stagiune includ o reîntoarcere la Los Angeles Philharmonic şi la Orchestra del Maggio Musicale Fiorentino, precum şi debuturile cu orchestrele Milwaukee Symphony, Tampere Philharmonic şi Orchestre de Chambre de Lausanne. Cohen este directorul muzical al Jersey Chamber Orchestra, unde a lucrat cu artişti precum Nicola Benedetti, Sophie Bevan, Alison Balsom, Lawrence Zazzo sau cu Trioul Sitkovetsky.

Este, de asemenea, director artistic al Gropius Ensemble, specializat pe o sinteză între muzică şi teatru, cu colaborarea actorului Itay Tiran. Din anul 2011 până în 2013, a participat la Lucerne Festival Academy's Composer Project, unde a lucrat alături de Pierre Boulez. Înainte, a fost dirijor asistent al lui Daniel Barenboim la West-Eastern Divan Orchestra. Concertul va avea loc vineri, 16 iunie 2017, la ora 19:00, la Colegiul Academic.

Comenteaza