Concertul André Rieu din Olanda, transmis în direct la Cluj VIDEO

Concertul André Rieu din Olanda, transmis în direct la Cluj VIDEO
Concertul lui André Rieu, fondatorul Orchestrei Johann Strauss, de sâmbătă, de la Maastricht (Olanda) va fi transmis în direct la Cinema "Florin Piersic" din Cluj-Napoca. Transmiterea prin satelit a concertului va avea loc începând cu ora 21.

">

Concertul omagiază împlinirea a 25 de ani de când Andre Rieu şi Johann Strauss Orchestra cântă împreună. Rieu va cânta cu o vioară Stradivarius din 1667.

André Léon Marie Nicolas Rieu s-a născut pe 1 octombrie 1949 în orașul olandez Maastricht, în care părinții și cele două surori ale sale s-au mutat din Amsterdam. Tatăl său, André Rieu Sr., a fost dirijor al Orchestrei Simfonice Limburg și al Operei din Leipzig. La vârsta de cinci ani, Rieu începe să ia lecții de vioară, fiind încurajat de tatăl său.

În 1967, după ce a părăsit școala de gramatică, André Rieu continuă să studieze vioara la conservatorul din Liège, iar mai târziu la conservatorul din Maastricht până în 1973. Printre profesorii lui s-au numărat Jo Jude și Herman Krebbers. În 1974 se mută la Conservatorul Regal din Bruxelles, unde profesor îi va fi André Gertier. Își termină studiile în 1977, când primește distincția „Premier Prix".

André Rieu are peste 40 de albume, cu vânzări globale de CD-uri sau DVD-uri în peste 20 de milioane de exemplare

Preţul unui bilet pentru transmisia de sâmbătă de la Cinema "Florin Piersic" este de 40 de lei.

 

Etichete
Comenteaza