Conducerea Operei clujene: Preşedintele Transilvania Art are ca scop perturbarea activităţii instituţiei

Conducerea Operei clujene: Preşedintele Transilvania Art are ca scop perturbarea activităţii instituţiei
Acuzele aduse de reprezentanţii Sindicatului Transilvania Art (STA) directorului Operei Naţionale Române din Cluj (ONRC), Rareş Trifan, reprezintă doar o modalitate de a face presiuni asupra conducerii şi de a perturba activitatea instituţiei, precizează directorul Operei clujene, într-un comunicat transmis presei.

„STA afirmă că reia seria protestelor pe motiv că direcţiunea ONRCN nu ar fi respectat cele convenite la întâlnirea de la Minister din octombrie 2010, însă argumentează în principal cu acuze vechi, aduse înainte de respectiva întâlnire, acuze cărora conducerea ONRCN le-a răspuns la momentul respectiv şi care nu au absolut nici o legătură cu discuţiile de la Minister", precizează directorul Rareş Trifan, în comunicatul transmis presei astăzi.

Conducătorul instituţiei clujene face referiri la toate problemele reclamate de sindicatul Transilvania Art şi subliniază că acestea dovedesc faptul că preşedintele STA, Dan Gâdea, a epuizat pretextele pentru „acţiuni sindicale" şi că "adevăratul scop al domniei sale este de a face presiuni asupra conducerii şi de a perturba activitatea instituţiei".

Directorul ONRC precizează, între altele, că toate suspendările de spectacole s-au făcut din motive obiective, la „Don Giovanni" au asistat 800 de spectatori, onorariile invitaţilor sunt chiar mai mici decât media pe ţară şi că în condiţiile în care sumele respective sunt confidenţiale, cifrele prezentate de reprezentanţii Sindicatului Transilvania Art se bazează pe speculaţii.

Rareş Trifan adaugă că reducerile de personal s-au făcut în conformitate cu o Hotărâre de Guvern în acest sens şi că a fost redus un singur post de solist vocal. Pe de altă parte, „lista persoanelor disponibilizate a fost aprobată de către Consiliul de administraţie din care fac parte şi reprezentanţii sindicatelor".

În comunicatul citat, directorul instituţiei precizează că sala de spectacole a Operei clujene a fost şi va fi pusă şi în viitor la dispoziţia Sindicatului Transilvania Art, însă programările spectacolelor în folosul angajaţilor trebuie să ţină cont de programului Operei în perioada respectivă.

 

Comenteaza