Crăciun de poveste alături de Strauss Festival Orchestra, sâmbătă, la Cluj

Crăciun de poveste alături de Strauss Festival Orchestra, sâmbătă, la Cluj
Casa de Cultură a Studenţilor va găzdui sâmbătă, începând cu ora 19:30, spectacolul „Vienna Classic Christmas”, susţinut de celebra Strauss Festival Orchestra.

Parte a unui turneu naţional desfăşurat între 11 şi 21 decembrie, spectacolul de la Cluj va fi condus de maestrul Willy Büchler, care se află la cârma Strauss Festival Orchestra Vienna de peste 20 de ani, ca dirijor invitat.

"Vienna Classic Christmas este un spectacol rafinat, dar în acelaşi timp accesibil, potrivit tuturor vârstelor, care îndeplineşte cele mai exigente doleanţe ale melomanilor şi dezvoltă emoţii nebănuite în rândul necunoscătorilor", au declarat organizatorii evenimentului.

În acest an, alături de vienezi vor urca pe scenă doi renumiţi artişti români: soprana Leontina Văduva și tenorul Robert Nagy.

Cunoscută publicului meloman internațional ca o solistă de excepție, artista de origine română Leontina Văduva, fiica iubitei interprete de muzică populară Maria Ciobanu, a avut o ascensiune fulminantă, fiind aclamată la Royal Opera House, Covent Garden, Staatsoper din Viena, Metropolitan Opera New York şi Opera din Paris. A primit numeroase distincţii și premii de valoare, este Chevalier de l'Ordre des Arts et des Lettres și Mare Ofiţer al Ordinului Muzicii şi Culturii.

Tenorul Robert Nagy este pentru al doilea an consecutiv invitat în spectacolul „Vienna Classic Christmas". Vocea sa a făcut senzație în toată Europa și sute de mii de spectatori au fost fascinați de rolurile pe care artistul le-a interpretat. Tenorul deține un palmares impresionant de premii și distincții, fiind decorat pentru merite deosebite de Preşedinţia României cu Ordinul "Meritul Cultural" în grad de Cavaler.

Strauss Festival Orchestra Vienna a fost fondată în 1978 de legendarul dirijor Peter Guth. De 36 de ani deţine supremația între ansamblurile vieneze de același gen, de-a lungul timpului primind în rândurile ei cei mai de seamă muzicieni. Renumitul ansamblu se află pentru al șaselea an consecutiv în România, respectiv pentru al treilea an consecutiv în Cluj-Napoca.

Concertul „Vienna Classic Christmas" încheie „Anul Cultural Artă contra Drog" 2014, un proiect inițiat de Asociația Culturală de Teatru, Muzică și Film „Dracula" împreună cu CIADO România.

Comenteaza