Live Culisele Classic Unlimited. Muzica clasică ajunge în spaţii neconvenționale din Cluj şi alte 8 oraşe din România

Culisele  Classic Unlimited. Muzica clasică ajunge în spaţii neconvenționale din Cluj şi alte 8 oraşe din România
| Foto: Classic Unlimited

Alin Vaida, directorul executiv al Fapte, asociația care organizează turneul Classic Unlimited, şi Bogdan Vaida, artistul din spatele proiectului, sunt invitaţii emsiunii 1 la 1, de vineri, la Realitatea FM Cluj, moderată de Anca Mureşan. 

Emisiunea poate fi urmărită, începând cu ora 13.00, mai jos şi pe pagina de Facebook ZIUA de CLUJ. 

Dacă la prima ediție repertoriul Classic Unlimited s-a auzit în 9 spații neconvenționale din 8 orașe, anul acesta turneul leagă 10 spații atipice din 9 orașe din țară. Astfel, după Alba Iulia va veni rândul Clujului, unde sâmbătă, 27 octombrie 2018, va avea loc, în tipografia Daisler Print House, cel de-al doilea concert al turneului. Următoarele orașe și spații de concert de pe harta turneului vor fi:  

29 octombrie - Timișoara - Hubul Ambasada 

8 noiembrie - Iași - Sediul companiei Thinslices

10 noiembrie - Reghin - Fabrica de mobilă Dalin

13 noiembrie - Târgu Mureș - Uzina Foto

15 noiembrie - București - Nod Makers

17 noiembrie - Brașov - Hubul Visssual

20 noiembrie - Cluj-Napoca - Salonul terapeutic Kinetomed

22 noiembrie - Petrila - Mina Petrila

În timpul concertelor, pe lângă sonata lui Sergei Prokofiev, iubitorii muzicii clasice vor mai putea asculta Intermezzo de Johannes Brahms, Sarabande (op.10) de George Enescu, La cathedrale engloutie de Claude Debussy, două piese din suita Romeo și Julieta de Sergei Prokofiev, J-Rhapsody de Ciprian Pop și Impromptu (op.142, nr. 3) de Franz Schubert.  

Accesul la concertele din cadrul turneului Classic Unlimited este gratuit, dar din cauza locurilor limitate participanții trebuie să-și rezerve locul pe site-ul www.classicunlimited.ro.

Născut în Cluj-Napoca, pianistul Bogdan Vaida (37 ani) a absolvit Liceul de Muzică „Sigismund Toduță” din Cluj, iar mai apoi și-a continuat studiile la Academia de Muzică „Gheorghe Dima”, sub îndrumarea profesoarei Ninuca Oșanu Pop. În 2002, a plecat cu o bursă Erasmus la „Musikhochschule” în Freiburg (Germania), unde s-a și stabilit ulterior. Pianistul a susținut numeroase concerte în mai multe țări din Europa, în prezent fiind solistul turneului Klassik Mittendrin, proiect care a debutat în octombrie 2015 în Germania și care a inspirat Classic Unlimited.

Comenteaza