Cum a fost la "săptămâna modei" la Cluj: fashion show în castel, expo de obiect într-o fostă fabrică de confecţii şi un concept store FOTO

Cum a fost la
Peste 8.000 de persoane au participat la cele 13 evenimente organizate în cadrul celei de a doua ediţii a festivalului ZAIN Design Expressions, între 2 şi 6 noiembrie.

Totul a început cu vernisajul Expoziției Centrale și cu petrecerea de pe acoperiș. Fosta Casă de Modă din Cluj-Napoca, a devenit, pentru câteva zile inima festivalului. Cei 700 de participanți au putut să surprindă transformarea fostei fabrici de confecții într-un spațiu expozițional în care au viețuit produsele a 60 de designeri și arhitecți. Pe parcursul evenimentelor expoziția s-a bucurat de 500 de vizitatori în fiecare zi.

Paspartu Concept Store s-a născut în cadrul ZAIN. A debutat cu un eveniment privat, ce a avut în centru o cunoscută bloggeriță de modă și a continuat cu alte trei zile de vânzări, networking și socializare, toate între produsele a peste 25 de designeri. Acestea au însumat: design vestimentar, accesorii, genți, bijuterie, într-un cadru primitor și intrigant în același timp.

Fashion Show-ul ZAIN 2016 a fost, asa cum a promis, un eveniment deosebit: 40 de creații, prezentate în cadrul deosebit al Castelului Banffy de la Răscruci au făcut să pară că vremea de glorie a acestuia nu a pierit niciodată. Raul Lazar, Crina Bulprich, Lucian Rusu și Ioana Ciolacu - a cărei colecție a fost prezentată pentru prima dată în România în cadrul ZAIN - au salutat publicul în încheierea prezentărilor proprii, urmând periplul modelelor prin încăperile castelului.

În cadrul Turning Talents into Jobs au avut loc o serie de discuții deschise cu personalități din lumea creativilor care au venit la Cluj pentru a le raspunde întrebărilor celor ce își doresc o carieră în acest domeniu. Au fost patru ore de întrebări, dezvăluiri, mărturisiri, încheiate cu o provocare: un concurs destinat tinerilor designeri, organizat de Ubikubi.

Proiectul Meșteșug Contemporan a dat naștere primelor obiecte ZAIN, rezultat al colaborării designului cu meșteșugul: accesorii de lână netoarsă, genți de piele, bijuterii de argint, obiecte din ceramică și de îmbrăcăminte. Proiectul nu s-a oprit aici, ci, în încheierea festivalului, i-a adus pe meșteșugari în mijlocul publicului, care au lucrat în expoziție, chiar lângă obiectele realizate de ei, arătând tuturor meșteșugurile rămase în viața și cum pot fi ele aduse în actualitate. 

ZAIN 2016 s-a deschis ca o umbrelă înaintea evenimentelor care doreau să facă parte din acesta. Din acest an, ZAIN a capatat Community Events. I-a avut în cadrul sau pe Instalart, veniți cu expoziția lor de la București, pe cei de la Launloc, prezentând expoziția lui Obie Platon, pe Prototip Studio împreună cu Acoustic Density în casa lui Liviu Mocanu.

Prima ediție, desfășurată în noiembrie 2015, a însemnat 5.000 de participanți, 4 zile, 11 secțiuni în cadrul festivalului, printre care o expoziție centrală unde au expus 60 de designeri, într-un spațiu de 400 mp, o premieră în România - primul fashion show organizat în o biserică și multe altele.

Comenteaza