Cum conteşti o amendă primită la protest? Atelier juridic, cu un avocat pe drepturile omului, la Cluj

Cum conteşti o amendă primită la protest? Atelier juridic, cu un avocat pe drepturile omului, la Cluj
În contextul masivelor proteste de stradă din ultimele săptămâni din România, un grup informal din Cluj-Napoca organizează un atelier juridic prin care doreşte să înveţe protestatarii cum să conteste amenzile primite la manifestații publice.

Atelierul interactiv are la bază ghidul practic „Ce faci dacă primești amendă la o manifestație publică? Contestarea proceselor verbale de contravenție", elaborat de Centrul de Acţiune pentru Egalitate şi Drepturile Omului (ACTEDO), alături de Colectivul Robin Hoodie.

''O componentă esenţială a accesului la justiţie este disponibilitatea informaţiei juridice, iar ghidul de faţă se înscrie într-o serie de eforturi ale ACTEDO de a pune la dispoziţie informaţii juridice utile persoanelor care sunt victime ale încălcărilor drepturilor omului", se arată într-un comunicat remis presei. 

Atelierul juridic, condus de Dana Ududec, avocat de drepturile omului și co-autor al ghidului, va avea loc sămbătă, 25 februarie, între orele 10 și 13 la Scout House, Str. Victor Babeș, nr. 33, Cluj-Napoca.

Participanții vor primi ghidul în variantă tipărită, însă acesta poate fi accesat şi online 

Sute de mii de persoane au protestat în România, în ultimele săptămâni, faţă de adoptatrea de către Guvern a OUG 13/2017 privind modificarea Codurilor penale. Au fost cele mai mari mişcări de stradă din ultimii 27 de ani. În 5 februarie, apogeul protestelor, peste 280.000 de oameni au ieşi în tradă în Bucureşti şi peste 50.000 la Cluj. 

Comenteaza