Cum un acordeon poate deveni o bibliotecă

Cum un acordeon poate deveni o bibliotecă
Un acordeonist brazilian care susţine un concert deseară la Cluj a inventat o metodă de a atrage tinerii către studiul acestui instrument.

Unul din muzicienii importanţi ai scenei mondiale de jazz, brazilianul Renato Borghetti, susţine în această seară, la ora 20:00,  un  concert de muzică etno-jazz la Opera Maghiară din Cluj. Puţină lume ştie că Borghetti a patentat o metodă de a atrage tinerii către studiul acordeonului.

"Fabricile de acordeon au falimentat la noi, nu ştiu din ce motive, astfel că în sudul Braziliei, de unde  provin eu, am decis să înfiinţez o fabrică de acordeoane. Le oferim copiilor din şapte oraşe, gratuit, să studieze, le dăm împrumut instrumentele. Doar aşa se mai poate face ceva" a spus Borghetti.

Intalnire cu Machado de la "U"

Acesta s-a întâlnit la conferinţa de presă de dinainte de concert, la ora 15:00,  cu atacantul Gabriel Machado, de la "U" Cluj, brazilian din acelaşi oraş cu artistul. Cei doi au discutat intens, au glumit, au râs,  au schimbat autografe pe tricoul lui "U" Cluj. 

"Am fost mijlocaş coordonator, dar am făcut ruptură de ligamente. În Brazilia fotbalul e religie. Apoi m-am ocupat de muzică" a spus Borghetti.

El şi colegii de trupă au venit direct din Brazilia, via Munchen, la Cluj, UN zbor de 30 de ore. Artiştii nu au avut timp să vadă Clujul. 

Deseară la concert un bilet costă Între 40 şi 79 de lei. Tichetele se pot procura de la casieria Operei Maghiare de Stat şi de la birourile firmei Diesel Events, din Piața Unirii nr. 10.

Organizatorii de la Asociaţia Cetatea Albă propun acest concert în avanpremieră la Transilvania Jazz Festival 2014, ce va avea loc în octombrie, cel mai vechi eveniment de profil din Cluj, inițiat în 2006.

Etichete
Comenteaza