Cunoscut cântăreţ de muzică uşoară, internat în stare gravă. Se întorcea de la un spectacol susţinut la Cluj

Cunoscut cântăreţ de muzică uşoară, internat în stare gravă. Se întorcea de la un spectacol susţinut la Cluj

Un cunoscut cântăreţ de muzică uşoară a fost internat, luni, în spital, după ce i s-a făcut rău în scara blocului în care locuieşte, primele informaţii sugerând un posibil accident vascular cerebral.

Artistul Alexandru Jula se întorcea, luni, de la Cluj-Napoca, unde susţinuse un spectacol. În scara blocului i s-a făcut rău şi a leşinat.

„Apelul la numărul unic de urgenţă a fost înregistrat luni dimineaţă, la 07:30. Echipajul de pe ambulanţă i-a acordat primul ajutor, simptomele indică un accident vascular. Nu ştiu cât este de grav, dar avea deficit motor, era căzut atunci când a fost găsit”, a declarat directorul Serviciului de Ambulanţă Galaţi, Mihai Polinschi.

După ce a fost stabilizat, Jula a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Galaţi, unde a fost internat şi supus unei investigaţii cu computer tomograf pentru stabilirea exactă a diagnosticului.

Surse din interiorul unităţii medicale spun că starea artistului s-a îmbunătăţit, acesta putând să se mişte şi să vorbească. Aceleaşi surse confirmă varianta echipajului de pe ambulanţă conform căreia Alexandru Jula a suferit un accident vascular cerebral ischemic.

Jula va împlini 84 de ani în luna iulie. Până în prezent, artistul a înregistrat numeroase albume, a participat la diverse concursuri muzicale în ţară şi în străinătate şi a câştigat premii pentru interpretare. Cariera artistică a interpretului de muzică uşoară a început în 1954, când s-a alăturat trupei de la Teatrul Muzical Nae Leonard din Galaţi, iar în televiziune a debutat în anul 1962.

Comenteaza