"Day 15" cu tangou şi salsa, în aprilie

În luna aprilie, "Day 15" este dedicată artelor performative.

 

"Pornind de la ideea faimosului coregraf George Balanchine extrasă din citatul "Dance is music made visible", încercăm să dăm vizibilitatea și viață muzicii prin cele mai frumoase personaje: prin noi înşine. 

Tangoul și salsa sunt două arte efemere în care ne jucăm cu corpurile și sufletele noastre, în care suntem deopotriva spectatori și protagoniști. Dansul este expresivitate, este poezie, este poveste. Dansul eşti tu. Dansul este în tine. Eliberează-l!", transmit organizatorii "Day 15", proiect strategic al programului Cluj Capitală Europeană a Tineretului 2015. 

Clujenii sunt aşteptaţi joi, 9 aprilie, pe platoul Casinoului din Parcul Central, de la ora 18:00, la o primă lecţie de salsa și tangou. Evenimentul este realizat în colaborare cu şcolile de dans Fiesta Cubana Cluj, Salsa Caliente, Bailarte, Salsa Brillante, Sonrisa Dance Center și Compania de Tango.

"Dance-music made visible" se va încheia cu un eveniment surpriză, organizat cu ocazia Zilelor Elevului Clujean. În februarie, "Day 15" a însemnat trei instalații artistice realizate din 15.000 de origami, iar în martie 400 de flori în ghiveci au fost împărțite clujenilor. 

Etichete
Comenteaza