De Luminaţie, concert-rugăciune în Cimitirul Central din Cluj + LISTELE cu personalităţie înmormântate aici

De Luminaţie, concert-rugăciune în Cimitirul Central din Cluj + LISTELE cu personalităţie înmormântate aici
De Luminaţie, Scena Urbană i-a invitat pe clujeni să privească dintr-o altă perspectivă Cimitirul Central. Vor putea asista la un concert-rugăciune cu orchestră.

Ave Maria - 1 noiembrie - ora 18:00

Orchestra și corul Opera Group Project
Vlad Eniu - dirijor, pregătirea muzicală
Ina Hudea - regia artistică

Program:

Anton Pann, "Tatăl nostru" - Alexandru Mânzat
Giuseppe Verdi, "Ave Maria" - cor
Wolfgang A. Mozart, "Requiem":
- "Kyrie"
- "Lacrimosa"
Luigi Cherubini, "Ave Maria" - Adriana Ţidor
Franz Schubert, "Ave Maria" - Alice Bacalu
Pietro Mascagni, "Cavalleria Rusticana" - Daniela Chisbora
- "Intermezzo"
- "Preghiera"

De asemenea, Scena Urbană a întocmit liste și hărți cu personalitățile importante în diferite domenii înmormânate în Cimitirul Hajongard, înființat în secolul al XVI-lea.

"Am invitat comunitatea să ne ajute cu informații suplimentare și am avut bucuria să primim un răspuns pozitiv, multe liste și detalii biografice care completează hărțile din acest an. Am dorit să luăm în considerare modelele de succes, am îndrăznit să căutăm modalități de prezentare și expunere cât mai apropiate de ceea ce se întâmplă în celebre cimitire europene.

Listele rămân, din păcate, mereu deschise. Scriitori, arhitecți, politicieni, sportivi, medici, oameni de știință sau pur și simplu oameni completează constant aceste liste. Este un început pe care ne dorim să construim, să detaliem împreună", se arată într-un comunicat remis presei.

Pe listele menţionate figurează numele unor personalităţi de marcă în istoria ţării, precum Ion Agârbiceanu, Samuel Brassai, Constantin Daicoviciu, Gheorghe Dima, Iuliu Hațieganu, Emil Racoviță.

Comenteaza