Diaspora clujeană, invitată să contribuie la proiectele strategice ale orașului

Diaspora clujeană, invitată să contribuie la proiectele strategice ale orașului
InClujiune, proiectul prin care sectorul cultural îi întimpină pe noii studenți ai Clujului, continuă în 2018 cu o platformă online şi înfiinţarea unui Consiliu al Clujenilor din afara Clujului.

"InClujiunea este un proiect-platformă care se preocupă de creșterea conectării, între ei și între ei și oraș, a membrilor mai multor comunități clujene care sunt în prezent insuficient adresate în oraș. Având forma unei platforme online dublate de numeroase activități și evenimente de întâlnire în offline, InClujiunea își propune să dezvolte metode și instrumente pentru o mai bună integrare și participare la viața orașului a mai multor microcomunități locale. Primele dintre acestea pe care le avem în vedere sunt nou-veniții în oraș, alumni-i Clujului și străinii din oraș", transmit reprezentanţii Centrului Cultural Clujean.

2017

Prima InClujiune a numărat 12.000 de participanți și 30 de organizații membre și colaboratoare ale CCC reunite pentru a-i întâmpina pe cei mai noi clujeni: studenții în anul întâi. În campusul Hasdeu, noii clujeni au avut întâlniri cu Opera Națională Română, TIFF, Filarmonica Transilvania, Festivalul Internațional de Carte Transilvania, Jazz in the Park și Institutul Francez, de tururile ghidate în Cluj s-au ocupat Cluj Guided Tours.

Strada Mihail Kogălniceanu a devenit pietonală și a găzduit concerte Vița de Vie, Moonlight Breakfast, Alexandrina și Robin and the Backstabbers, precum și standuri de street food oferite de Street Food Festival și alte activități de zi. Universitatea Babeș-Bolyai și-a deschis curtea interioară pentru târgul organizațiilor culturale ale Clujului, în cadrul căruia cei mai importanți operatori culturali ai orașului își prezintă oferta culturală și programele de formare și voluntariat pentru publicul larg.

2018

Asociaţia va organiza o campanie de bun venit în Cluj adresată celor mai noi clujeni - studenții în anul întâi -, prin care membrii CCC și sectorul cultural sunt invitați printr-un open call să gândească și să implementeze intervenții și activități în campusuri, în sprijinul mesajului că sunt clujeni toți cei care iubesc orașul. De asemenea, va începe dezvoltarea platformei online inClujiune.ro și va fi înființat Consiliul Clujenilor din afara Clujului, un corp consultativ al CCC format din reprezentanți de vârf ai diasporei clujene, care sunt invitați să contribuie la proiectele strategice ale orașului.

 

Comenteaza