Documentarul pentru turişti despre pădurea bântuită Hoia - Baciu are lansarea în decembrie FOTO/VIDEO

Documentarul pentru turişti despre pădurea bântuită Hoia - Baciu are lansarea în decembrie FOTO/VIDEO
Primul documentar turistic despre pădurea bântuită Hoia - Baciu din Cluj-Napoca, cunoscută în întreaga lume pentru fenomenele paranormale care au loc aici, va fi lansat în data de 21 decembrie 2016, începând cu ora 19:00, la Cinema Dacia din Mănăştur.

Documentarul "The Hoia-Baciu Forest - Truth or Legend", la realizarea căruia a lucrat o echipă de producţie din Cluj-Napoca, formată din videografi, fotografi şi jurnalişti, va avea o jumătate de oră şi va fi narat de un fost prezentator britanic de la BBC.

"Pădurea bântuită Hoia - Baciu este cunoscută în întreaga lume pentru fenomenele paranormale care au loc aici, cum ar fi senzaţii de arsură pe piele, că eşti urmărit sau că auzi voci. Filmul va dura aproximativ o jumătate de oră, este filmat full HD şi narat în engleză de fostul prezentatorul britanic de la BBC, Peter Baker. Documentarul va fi subtitrat în română, franceză, germană şi maghiară", a declarat co-producătorul filmului, Laura Călugăr.

Potrivit acesteia, în cadrul documentarului, mai mulţi cercetători îşi vor expune punctele de vedere legate de fenomenele paranormale şi apariţiile înregistrate în Pădurea Hoia - Baciu, dar şi specialişti care vor oferi explicaţii ştiinţifice despre copacii încolăciţi şi cu forme ciudate din pădure.

Biletul de intrare costă 15 lei.

Trebuie menţionat faptul că televiziunea britanică BBC a inclus Pădurea Hoia-Baciu în topul celor mai bântuite 5 păduri din lume, alături de Pădurea Wychwood, din Anglia, Insula Păpuşilor, din Mexic, Pădurea Neagră, din Germania şi Pădurea Aokigahara, din Japonia.

„Pădurea Hoia-Baciu din Transilvania a atras o atenţie nedorită de peste o jumătate de secol. Localnicii oraşelor din apropiere susţin că pădurea - care are o poiană circulară în centru - este un portal, iar cei care trec prin el s-ar putea să nu se mai întoarcă niciodată. Oricine supravieţuieşte, povesteşte despre stări de anxietate şi greaţă pe toată durata în care au stat acolo. Copacii, despre care se spune că erau odată drepţi şi înalţi, sunt acum răsuciţi în noduri", scrie BBC.

Pădurea Hoia-Baciu, cu o suprafaţă de 295 de hectare, este situată la vest de municipiul Cluj-Napoca, în apropiere de Muzeul Satului. Poveştile despre fenomene paranormale atrag în zonă practicanți de yoga, Wicca și amatori de paranormal. În 1968, un clujean a fotografiat în Poiana Rotundă un OZN, fotografiile fiind printre puținele de acest gen autentice, după părerea specialiștilor.

Comenteaza