Duetul Andrea Bocelli - Gheorghe Zamfir a cucerit publicul din Cluj FOTO/VIDEO

Duetul Andrea Bocelli - Gheorghe Zamfir a cucerit publicul din Cluj FOTO/VIDEO
Cel mai iubit tenor al lumii, Andrea Bocelli, a concertat, duminică, pe Cluj Arena, în faţa a peste 10.000 de clujeni. Cel mai impresionant moment al serii a fost duetul cu "Regele naiului", Gheorghe Zamfir.

Concertul impresionant a fost deschis, în jurul orei 20:30, de Orchestra şi Corul Operei Naţionale din Cluj-Napoca, având o componenţă de peste 70 de instrumentişti şi 60 de corişti. La scurt timp, pe scenă a urcat, în aplauzele publicului, şi tenorul Andrea Bocelli care a emoţionat audienţa cu interpretări ale unor arii de operă cunoscute - "Carmen", "Traviata", "Nabucco".

Acestuia i s-a alăturat şi Elisa Balbo, protagonista unor opere celebre de Verdi și Puccini, ce a cântat în gale prestigioase de operă, pe cele mai mari scene ale lumii, alături de dirijori celebri, printre care și Riccardo Muti. 

Printre invitații tenorului italian s-a numărat şi Andrea Griminelli, unul dintre cei mai mari flautiști ai momentului. În anul 1989, acesta a câştigat premiul Grammy pentru albumul "Live în Modena, Piazza Grande".

A avut numeroase colaborări cu artiști de renume precum Pretre, Giulini, Mehta, Norrington, Krivine, Bashmet, Luisada, Sutherland, Bonynge, Rampal, Rojdestvenski, Levine, Lu-Ja, Ughi, Sado şi Semkov, Andrea Bocelli, Elton John, James Taylor, Sting, Branford Marsalis și Ian Anderson, de la Jethro Tull.

Cel mai emoţionat moment al serii a fost însă duetul cu "Regele naiului", Gheorghe Zamfir. Piesele „Ave Maria", „Aranjuez", și celebra „The Lonely Shepherd" au ridicat publicul în picioare. Zamfir este singurul artist european care a câştigat două discuri de aur în SUA şi singurul artist român care a primit discul de aur în Ungaria.

Un alt moment aşteptat cu sufletul la gură de publicul clujean a fost duetul cu o altă mare voce a Italiei: Alessandro Safina. Acesta s-a întors la Cluj-Napoca după un concert susţinut susţinut în toamna anului trecut la Sala Polivalentă. Cei doi au interepretat melodia „O sole mio",  un binecunoscut cântec napolitan, scris în 1898, pe versurile lui Giovanni Capurro. 

Concertul de la Cluj-Napoca a inclus şi un moment artistic de dans, coregrafia fiind semantă de Mihai Petre. Echipa de dansatori a fost formată din Paolo Campigotto şi Alina Petre, care au adunat în palmares numeroase premii, fiind multipli campioni ai României la diverse competiţii, însă şi cu premii importante la campionate de talie internaţională.

În ultima parte a concertului, tenorul a prezentat publicului român cântece noi de pe ultimele albume ale sale: „Cinema" şi „Romanza - A 20-a ediţie aniversară", alături de Ilaria Della Bidia. Într-o carieră de aproape 15 ani, artista a reuşit să pună în scenă peste 2.000 de concerte în Italia și în toată lumea, având colaborări cu artiști celebri, actori și dansatori.

Printre cei mai renumiți artiști cu care a colaborat de-a lungul timpului îi amintim pe maestrul Andrea Bocelli, Lionel Richie, John Legend, Sophia Loren, Reba McEntinre, Ronnie Dunn, Leona Lewis. La Cluj-Napoca a interpretat piese precum „Cheek to Cheek" sau „Can`t Help Falling in Love with You".

Trei bisuri au încheiat show-ul Andrea Bocelli de la Cluj-Napoca şi un sincer ''Thank you!" (mulţumesc, n. red) rostit de tenor. Desemnat de revista People în 1998 ca fiind unul dintre cei mai frumoşi 50 oameni din lume, cu peste 80 de milioane albume vândute (13 albume de studio, 2 compilaţii şi 8 albume de operă), cu o stea primită pe Aleea Celebrităţilor de la Hollywood, Bocelli este unul dintre tenorii cei mai puternici din acest mileniu.

A lansat de-a lungul anilor multe single-uri de succes şi duet-uri cu artişti faimoşi precum Celine Dion, Giorgia, Marta Sánchez, Sarah Brightman, Judy Weiss, Helene Segara, Helena Hellwig, Christina Aguilera, Marco Borsato, Mary J. Blige, Gianna Nannini, Laura Pausini.

Artistul este unul dintre puţinii care a avut onorarea să cânte pentru trei preşedinţi ai Statelor Unite ale Americii, familii regale din toată lumea şi chiar pentru Papa Ioan Paul al Doilea. A susţinut numeroase concerte în toată lumea, de la teatrele mici în aer liber din Italia, în care a cântat operă clasică, la cele 220 de concerte din Germania în 1997.

Aclamat de la Centrul JFK la Londra, Arena O2, Bocelli lansează în 2015 turul pentru promovarea ultimului său album, "Cinema", un proiect imens în toată lumea, cu o viziune remarcabilă, o acoperire media fără precedent şi un număr mare de concerte - de la Jakarta, Seoul, Tokyo la Bratislava, Budapesta şi Cluj-Napoca. Amintim că în data de 23 iulie, tot pe Cluj Arena, va concerta şi celebra trupă Depeche Mode.

Comenteaza