După lobby pro-Timişoara ministrul Barbu întoarce placa: de fapt Clujul e oraşul meu

După lobby pro-Timişoara ministrul Barbu întoarce placa: de fapt Clujul e oraşul meu
Ministrul Culturii, Daniel Barbu a precizat astăzi la Cluj că se simte apropiat de acest oraş, unde şi-a făcut doctoratul şi a infirmat declaraţia potrivit căreia şi-ar fi exprimat susţinerea pentru Timişoara la titlul de Capitală Culturală Europeană.

Barbu a menţionat că declaraţia făcută la Timişoara mi-a fost citată greşit de un ziar.

"Eu am spus atunci la Timişoara şi vă explic cu toată simplitatea ce am spus, că le doresc să-şi atingă obiectivul, dacă asta îşi doresc, de ce să nu le doresc să ajungă acolo, să organizeze manifestări culturale cât mai dese, să convingă pe cine trebuie să convingă, după cujm ştiţi e un panel de experţi europeni, conform noii proceduri aprobate de Parlamentul European. Ministerul român al Culturii nu are niciun cuvânt de spus în acest proces, are responsabilitate în ceea ce priveşte instituţiile pe care le are în subordine, cum e la Cluj, la fel şi la Timişoara, încerci să ajuţi oraşul să fie credibil când îşi construieşte dosarul nu să-l împiedici prin proastă administrare a unor obiective pe care nu le administrează oraşul ci ministerul", a declarat ministrul Culturii Daniel Barbu la Cluj, în cadrul unei conferinţe de presă.

Ministrul a menţionat că de fapt "Clujul este oraşul meu", subliniind că aici şi-a făcut doctoratul.

Barbu a făcut şi o radiografie a principalelor instituţii culturale din Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi şi Craiova, cele mai mari oraşe care şi-au exprimat intenţia de a candida la titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021. Oficialul a arătat că şi alte municipii, precum Alba-Iulia şi chiar Brăila şi-au exprimat dorinţa de a candida la acest titlu.

"Oricare dintre ele ar ieşi trebuie să înţeleagă că nu vor mai avea şansa pe care a avut-o Sibiul în 2007, care a avut o şansă politică şi una economică. Atunci Sibiul a avut un stat partener,  Luxemburg; nu şitu dacă acum oraşul câştigător va putea identifica o oportunitate similară; pe de altă parte obţinerea titlului venea după o perioadă de boom economic", a subliniat ministrul.

Comenteaza