Editurile clujene fac front comun la Bookfest

Editurile clujene fac front comun la Bookfest
Cel puţin patru edituri de carte clujene, Dacia XXI, Eikon, Argonaut şi Mega, vor participa între 25-29 mai la târgul naţional de carte Bookfest, care se va desfăşura la complexul Romexpo din Bucureşti.

Trei dintre edituri clujene vor fi prezente la eveniment cu un stand comun, cum s-a mai întâmplat şi la alte târguri. De această dată la standul comun vor fi prezente Eikon, Argonaut şi Mega.

„Este unul din cele două mari târguri de carte de la nivel naţional. Se distinge prin faptul că standurile sunt dispuse pe un singur nivel, încât cititorii mai comozi nu sunt nevoiţi să urce la etaj pentru a căuta o anumită carte. Participarea la orice târg de carte este o confirmare a faptului că încă mai exişti ca editură, dar este şi o ocazie de întâlnire cu autori, colegi, distribuitori, de promovare, eventual de antamare a unor viitoare apariţii", a explicat Valentin Ajder, asociat în cadrul editurii clujene Eikon, care va organiza pe parcursul târgului mai multe lansări de carte.

„Participarea la Bookfest este şi o validare la nivel naţional, a faptului că volumele ne sunt distribuite în toată ţara, altfel poţi fi considerat mai mult o editură de impact local. Adică noi suntem o editură clujeană, dar cărţile sunt de interes mai larg, iar pe de alta, sunt distribuite la nivel naţional", a adăugat Ajder.

La Bookfest 2011 va fi prezentă şi editura clujeană Dacia XXI, care va lansa în prima zi a evenimentului două colecţii, de "Poeţi contemporani" şi "Prozatori contemporani".

Cea de-a VI-a ediţii a Bookfest se va desfăşura între 25 şi 29 mai la Bucureşti. Alături de Gaudeamus, care se desfăşoară anual şi la Cluj, acesta este unul dintre cele mai mari târguri de carte la nivel naţional.

 

Comenteaza