Expoziţia absolvenţilor UAD Cluj reuneşte 3.000 de lucrări în 2015. Când are loc Gala Fashion

Expoziţia absolvenţilor UAD Cluj reuneşte 3.000 de lucrări în 2015. Când are loc Gala Fashion
3.000 de lucrări aparţinând absolvenţilor Universităţii de Artă şi Design (UAD) Cluj-Napoca vor fi expuse la Expo Transilvania în perioada 28 iunie – 2 iulie.

În cadrul expoziţiei vor expune 300 de absolvenţi de studii de licenţă şi de master, de la specializările arte plastice - pictură, arte plastice - sculptură, arte plastice - grafică, arte plastice - foto - videoprocesarea computerizată a imaginii, conservare - restaurare, pedagogia artelor plastice şi decorative, ceramică - sticlă - metal, arte textile - design textil, modă - design vestimentar şi design. 

"Prin intermediul acestui eveniment se oferă absolvenţilor şansa de a se reprezenta şi de a fi vizibili în cadrul celui mai important şi consacrat eveniment artistic universitar. Spaţiul de expunere de care dispune universitatea devine un adevărat centru de artă contemporană, singurul de asemenea anvergură din România. Fiecare din cei peste 300 de absolvenţi de la licenţă şi de master beneficiază astfel de posibilitatea de a-şi crea propria expoziţie personală într-un cadru generos.  

Evenimentul se constituie într-o adevărată rampă de lansare pentru absolvenţii UAD atât în domeniul artistic, cât şi al inserţiei pe piaţa muncii, mulţi dintre aceştia fiind angajaţi de importante companii private sau de firme de prestigiu din domenii precum publicitatea, mass-media, designul de ambient, designul interior sau de produs, industria textilă sau cinematografică, sau fiind selectaţi de diverşi curatori sau galerişti pentru a expune în galerii naţionale şi internaţionale. Aceste oportunităţi se dezvoltă ca urmare a consecvenţei rezultatelor artistice deosebite obţinute în timpul anilor de studiu dar şi prin prezenţa lor şi vizibilitatea eficientă conferită de evenimentul Expoziţia Absolvenţilor", transmite conducerea universităţii. 

Vernisajul expoziţiei va avea loc duminică, 28 iunie 2015, ora 18:00. De asemenea, deja celebra Gală a absolvenţilor de Fashion Design din cadrul UBB va avea loc sâmbătă, 27 iunie 2015, la Sala Polivalentă Cluj-Napoca, cu începere de la ora 19.30.

Comenteaza