Expoziţie cu 80 de gravuri, la împlinirea a 80 de ani de către artistul Feszt László

Expoziţie cu 80 de gravuri, la împlinirea a 80 de ani de către artistul Feszt László
O expoziţie dedicată artistului grafician Feszt László va avea vernisajul joi la Muzeul de artă din Cluj-Napoca.
Graficianul a donat la începutul anului 2010 un număr de 151 de gravuri, în valoare de 230.000 de lei, Muzeului clujean, în patrimoniul instituţiei existând la acea dată alte 80 de lucrări.

O selecţie de 80 de exponate din creaţia artistului, care pe 17 octombrie împlineşte 80 de ani, este reunită în cadrul expoziţieie care va fi vernisată joi.

“Într-o viaţă în care meandrele istoriei l-au purtat în trei epoci istorice distincte, profesorul Feszt László a reuşit să rămână constant pe calea căutării adevărului artistic, un adevăr imuabil, a cărui dedicată urmărire l-a aşezat printre cei mai apreciaţi graficieni contemporani din România. Creator al unei opere originale pe care a distilat-o mereu în căutarea vocii interioare profesorul Feszt rămâne şi unul dintre cei mai respectaţi formatori de artişti, prin activitatea de o viaţă la catedră”, precizează reprezentanţii Muzeului de artă, într-o prezentare a artistului.

Expoziţia care va fi vernisată joi, face parte din programul “Artişti de marcă ai Clujului”, derulat de către Muzeul de Artă din Cluj-Napoca.
Comenteaza