Festival de fotografie documentară la Cluj. Tema: "Povești de acasă"

Festival de fotografie documentară la Cluj. Tema:
Cluj-Napoca este pentru a doua oară gazda primului festival de fotografie documentară din România: In/Out Transylvania Photo Festival.

În perioada 5-15 octombrie, pasionații de fotografie sunt invitați să se bucure de proiecte impresionante, toate aflate sub tema "Povești de acasă". Proiectele a peste 50 de fotografi din România și din străinătate vor anima locații cheie ale orașului și vor oferi interpretări unice prin intermediul elementelor vizuale.

Deschiderea oficială a celei de a doua ediții a festivalului a avut loc în 6 octombrie, la Urania Palace, fiind urmată de o primă serie de proiecții video a 12 proiecte fotografice selectate în urma Open Call-ului și de o secțiune de întrebări şi răspunsuri cu fotograful Andrei Becheru.

Pasionații de fotografie se vor putea bucura atât de expoziții impresionante, cât și de prezența unor artiști renumiți în domeniu, și proiecții de filme documentare.

"E timpul să spunem start unui proiect foarte drag nouă care a reușit să depășească granițele țării noastre și să răsune la nivel internațional într-un mod extrem de pozitiv. Nu poate decât să ne bucure enorm acest lucru, deoarece considerăm că țara noastră avea nevoie să fie recunoscută pentru contribuția adusă fotografiei documentare, fapt reflectat și prin tema aleasă la această ediție: "Povești de acasă".

Vă invităm, așadar, dragi iubitori de fotografie să pășiți în lumea poveștilor de acasă a celor peste 50 de fotografi și să ne bucurăm împreună de o nouă ediție In/Out Transylvania Photo Festival", spune Călin Ilea, managerul festivalului.

Comenteaza