Festival în curtea unei şcoli din Cluj, cu componentă umanitară

Festival în curtea unei şcoli din Cluj, cu componentă umanitară

Ghibstock, festival făcut de elevi pentru elevi, se întoarce cu o nouă ediţie în curtea liceului Onisifor Ghibu, din cartierul Grigorescu, vineri, 18 mai, şi sâmbătă, 19 mai, de la ora 16.00.

 

Artiști precum Vița de Vie, Șuie Paparude, Gojira & Planet H sau Argatu' & Moș Martin vor urca pe scena festivalului din curtea şcolii clujene. Festivalul are şi o cauză umanitară: continuă campania din 2017 - proiectul ”Feel Your City”,  prin care tinerii şi-au propus să transforme Clujul într-un oraş mai accesibil pentru persoanele cu deficienţe de vedere.

Banii strânşi la ediţia cu numărul nouă a festivalului vor fi folosiţi de elevi - adunaţi în Asociaţia Blană - ca să uşureze accesul în muzeele din Cluj pentru deficienţii de vedere, dar şi pentru organizarea unei tabere de educaţie nonformală şi aventură alături de 25 de tineri de la Liceul Special pentru Deficienţi de Vedere.

„Lansat în 2010, Ghibstock este mai mult decât un festival, este în primul rând un eveniment caritabil de strângere de fonduri. Este construit de voluntari în întregime, de o mână de liceeni care cred în puterea unui astfel de eveniment. Misiunea voluntarilor nu se opreşte niciodată atunci când muzica se opreşte. Tinerii care construiesc festivalul îşi petrec tot anul următor, până la fiecare nouă ediţie, dezvoltând un proiect caritabil pentru comunitate“, precizează tinerii organizatori.

Comenteaza