Festival stradal de păpuşi la Cluj

Festival stradal de păpuşi la Cluj
Prima ediție a Festivalului Stradal „Wonder Puck”, un eveniment de tip open-air adresat întregii familii, care își propune să aducă laolaltă domenii de interes artistic, precum: teatru, muzică, dans, artă vizuală și artizanală, va avea loc în perioada 15-17 septembrie 2017 în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca.

Deschiderea oficială va avea loc vineri, 15 septembrie, de la ora 15:00, pe Scena Mare, și va fi urmată, de la 15:30 de un eveniment special: Fanfara Militară din Cluj-Napoca va susține un concert cu fragmente din muzica filmelor de la Disney. Un alt element inedit în cadrul Festivalului „Wonder Puck" este Petrecerea Costumelor, un moment jucăuș și colorat adresat copiilor și familiilor lor, care se va finaliza cu Tombola Fermecată sâmbătă, 16 septembrie, în intervalul orar 19:00 - 21:00. Atmosfera de dans și voioșie va fi întreținută și de concertul celor de la Voltaj Academy, concert care va încheia cea de-a doua zi a festivalului.

Organizatorii au pregătit, de asemenea, un program complex de educație teatrală și culturală, menit să formeze gustul estetic al celor mai mici spectatori, dar și al tinerilor și să apropie arta teatrului de păpuși de publicul său. Astfel, pe parcursul celor trei zile de festival, într-un perimetru de 3.520 de metri pătrați, în inima Clujului se vor dezvolta continuu într-un cadru atractiv și prietenos o serie de activități artistice dedicate copiilor și părinților.

Vor participa atât artiști clujeni, cât și de la Oradea, Sibiu, Alba Iulia, Târgu-Mureș, Baia Mare, Deva, Satu Mare sau Dej. Pe lângă trupe și instituții de teatru, programul artistic al festivalului cuprinde și spectacole de teatru ale unor prestigioase școli clujene, concerte, momente de dans și jonglerie, ateliere de creație și expoziții.

Participarea la toate manifestările din cadrul WonderPuck este gratuită.

Comenteaza