Festivalul internațional de foarte scurt metraj Tres Court vine la Cluj

Festivalul internațional de foarte scurt metraj Tres Court vine la Cluj
| Foto: Arhiva

Festivalul Internațional de Foarte Scurt Metraj Tres Court ajunge, în 2019, în 19 de orașe din România, printre care și la Cluj-Napoca.

Inclus în cadrul Sezonului Franța-România, acest festival născut la Paris și difuzat simultan în 22 de țări, aduce în premieră anul acesta pentru publicul român o secțiune de 20 de foarte scurt metraje franceze, pe lângă selecțiile deja consacrate.

Cea de-a 21a ediție a Festivalului Internațional de Foarte Scurt Metraj TRES COURT circulă, din 7 în 16 iunie, prin 19 orașe din România, iar din 15 în 16 iunie va fi la Cluj-Napoca, la cinema Victoria.

4 MINUTE

4 minute este durata strictă pe care o au la dispoziție regizorii filmelor din Festivalul Internațional Très Court pentru a vă arăta poveștile lor. În doar 4 minute, ei trebuie să dea tot ce au mai bun, să facă fiecare secundă să conteze! Rezultatul este o avalanșă de povești concise care vă vor purta într-o multitudine de universuri, de stiluri și de forme, o multitudine de ferestre către lume așa cum este ea sau așa cum ar putea fi.

Festivalul Très Court este oglinda unei generații care vrea informații, experiențe și divertisment, totul pe repede înainte. O sete care poate fi satisfăcută de cele peste 100 de filme foarte scurte din festival. Avantajul foarte scurt metrajului este că presupune multă încântare și puțin risc din partea spectatorilor. Un astfel de festival este o ocazie unică de a părăsi cărările bătute ale preferințelor dumneavoastră cinematografice și de a vă aventura pentru maxim 4 minute în stiluri diverse, de la dramă la comedie și film romantic, de la documentar la animație, de la blockbustere la filme independente realizate cu telefonul mobil.

SELECȚIILE

Competiția internațională este un caleidoscop al creației cinematografice mondiale : 40 de filme care concurează pentru a obține un loc în palmaresul decis de juriu, prezidat anul aceasta de regizorul francez Michel Hazanavicius, dar și în inimile și pe buletinele lor de vot ale unor spectatori exigenți. Foarte variată, această selecție reflectă realitatea noastră imediată, temerile și speranțele noastre, fie că e vorba de starea planetei, de relații amoroase, de locuri de muncă sau de situația politică.

Selecția franceză, o noutate în România anul acesta, prezintă o serie de regizori francezi și garantează preocupări și senzații franțuzești.

Competiția românească prezintă filme de maxim 4 minute realizate în România de amatori sau de tineri profesioniști, care se întrec pentru voturile spectatorilor din România și pentru premiile puse în joc de Orange.

Competiția Paroles de femmes aduce în prim plan femeile de jur împrejurul globului. În fața sau în spatele camerei, ele sunt cele care „fac” filmul!  Industria filmului rămâne o afacere masculină în care femeile sunt slab reprezentate. Și totuși, după afacerea Weinstein și mișcarea Me Too, ele au știut să își ridice vocea pentru a face auzit un discurs care a scuturat profund lumea filmului și societatea în general. Très Court prezintă deja de 10 ani această selecție dedicată portretelor, mărturiilor, poveștilor de viață, de luptă, cotidianului ca și excepționalului femeilor din jurul nostru. Fie că vă emoționează, vă șochează, vă seduc sau vă enervează, un lucru e sigur, la Tres Court femeile nu fac figurație!

Selecția Familială este dedicată copiilor mari și mici, de la 6 la 106 ani. Într-o oră, sunt prezentate 20 de filme foarte scurte, 20 de porți către universuri magice, luminoase și sensibile, spun organizatorii.

Programul proiecțiilor la Cinema Victoria

Sâmbată, 15 iunie 2019

13:00 • Selecția Familială (pentru copii)
15:00 • Selecția Paroles de Femmes
17:30 • Competiția românească și Selecția franceză
19:30 • Competiția Internațională 1
20:00 • Competiția Internațională 2

Duminică, 16 iunie 2019


13:00 • Selecția Familială (pentru copii)
15:00 • Competiția românească și Selecția Franceză
17:30 • Competiția Internațională 1
19:30 • Competiția Internațională 2
21:00 • Selecția Paroles de Femmes


Tarife: 

-preț întreg 15 lei;

-preț redus 13 lei.

-tarif special selecția familială: 10 lei.

-abonament festival 4 intrări la 48 de lei.

 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK

loading...
Loading...
Comenteaza