Festivalul Stradal WonderPuck deschide stagiunea Teatrului de Păpuşi

Festivalul Stradal WonderPuck deschide stagiunea Teatrului de Păpuşi
Teatrul de Păpuși Puck îşi deschide stagiunea cu Festivalul Stradal WonderPuck, un eveniment open-air, reunind teatrul, muzica, dansul, arta vizuală și artizanală.

Stagiunea 2017-2018 vine cu noutăți și premiere. Două festivaluri organizate în cadrul instituției vor însufleți întregul oraș. Puck inaugurează în acest an un nou festival. Este vorba despre Festivalul Stradal WonderPuck, organizat alături de Consiliul Județean Cluj, susținut de Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca și realizat în parteneriat cu Asociația ESUA și Fundația Lions.

Este un eveniment în aer liber conceput pentru întreaga familie, reunind teatrul, muzica, dansul, arta vizuală și artizanală. De vineri, 15 si până duminică, 17 septembrie, vor avea loc în Piața Unirii spectacole, concerte, activități interactive, ba chiar și o tombolă.

De asemenea, între 16 si 20 octombrie va avea loc cea de-a 16 ediție a Festivalului Internațional al Teatrelor de Păpuși și Marionete Puck. Artiști din toată țara, dar și din Italia, Ungaria și Marea Britanie vor susține spectacole inedite pe mai multe scene din Cluj-Napoca.

Printre invitații speciali ai ediției se numără britanicul Stephen Mottram, Compania di Filippo, Teatrul Vojtina din Debrecen sau Teatrul „Guguță" din Chișinău. Cei mici pot regăsi pe afișul festivalului titluri îndrăgite ca „Harap alb", „Mica sirenă", „Peter Pan" sau „Alice în țara minunilor". Vor intra în competiția pentru trofeul ediției 14 spectacole.

Secția română va prezenta pe scena instituției spectacole precum „Capra cu trei iezi", după Ion Creangă (în scenariul și regia Doinei Dejica), „Croitorașul cel Isteț", după Frații Grimm (în regia Emiliei Nechita), „Dănilă Prepeleac", după Ion Creangă (în regia lui Traian Savinescu), „Aleodor Împărat", după Petre Ispirescu (în regia lui Decebal Marin) și multe altele.

Artiștii de la secția maghiară vor prezenta în 30 septembrie premiera spectacolului „Sziklahitű Szent László"/„Ladislau, regele cel strașnic în credință", în regia lui Szentirmai László. Între spectacolele acestora din stagiunea care tocmai începe se mai numără „Én vagyok Pinokkió"/„Eu sunt Pinocchio", după Carlo Colodi (în scenariul și regia lui Călin Mocanu), sau „Sărmanul Johnny şi Arnika", după povestea lui Ervin Lázár (regia Varga Ibolya).

Nu vor lipsi nici participările la festivaluri naționale și internaționale de prestigiu. Spre exemplu, spectacolul „Strada cu îngeri", în regia, scenariul și scenografia lui Decebal Marin, va lua parte în 26 septembrie la Festivalul Internațional de Teatru pentru Copii de la Subotica (Serbia). De asemenea, spectacolul „Pinocchio" va avea reprezentații în 9 octombrie la Alba Iulia, în 13 octombrie la București și în 27 octombrie la Timișoara.

Comenteaza