Finaliștii Competiției locale TIFF 2015. Când au loc proiecţiile

Finaliștii Competiției locale TIFF 2015. Când au loc proiecţiile
Competiția locală, o tradiție a Festivalului Internațional de Film Transilvania, onorează cineaștii din Cluj pentru al șaselea an la rând.

 

Cea mai bună creaţie va fi desemnată de un juriu alcătuit din trei membri cu experiență în cinematografie: Gabriel Achim, regizor; Cătălin Olaru, critic de film, și Adrian Silișteanu, director de imagine - şi va fi recompensată cu Premiul Competiției Locale TIFF. Participarea la program a fost în numere record, cu peste 50 de filme înscrise, dintre care au fost selectate șapte finaliste.

Toate cele șapte vor fi proiectate în cadrul unei ceremonii de premiere, miercuri, de la ora 19:30, la Cinema Arta, cu intrare liberă. Marele premiu este în valoare de 1.500 de euro. Fabrica de Pensule va acorda, de asemenea, o menţiune specială filmului care abordează subiecte sau problematici relevante pentru societatea contemporană și contextul social actual.

Festivalul Internațional de Film Transilvania (29 mai - 7 iunie, Cluj-Napoca) este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Asociaţia pentru Film și Cultură Urbană.

Filme selectate

"A treia zi" / Harmadnapon, r. Demes Hanna

"Ceea ce cred despre voi" / Amit gondolok az egészről, r. Ugron Réka

"Client" / Kliens, r. Halmen József

"Colecționerul" / Lepkegyüjtő, r. Nagy Orsolya

"Ridică-te și umblă!" / Kelj fel, és jársz!, r. Bán József

"Sorin", r. Sofia Iulia Nelega

"Spânzurătoarea" / Akasztófa, r. Székely Előd

Comenteaza