Flautistul Matei Ioachimescu şi pianistul venezuelean Alfredo Ovalles concertează la Cluj

Flautistul Matei Ioachimescu şi pianistul venezuelean Alfredo Ovalles concertează la Cluj
Flautistul de origine română Matei Ioachimescu și pianistul venezuelean Alfredo Ovalles, ale căror cariere cunosc consacrarea internațională, vor concerta în nouă oraşe din România în cadrul turneului "La Vida Loca".

Pianistul venezuelean Alfredo Ovalles a studiat pianul la Caracas, la Baylor University în Statele Unite ale Americii și la Universitatea de Muzică din Viena. Susține o carieră internațională importantă, care îl poartă pe scene precum Berliner Philharmonie, Wiener Konzerthaus, King's Place din Londra sau Teatrul Teresa Carreño din Caracas, Venezuela.

Pe langă recitaluri solo, colaborează printre altele cu Orchestra Frederic Chopin din Gdańsk, Polonia, cu Filarmonica din Minsk, Belarus sau cu Orchestra Simfonică a Republicii Dominicane. Este câștigător al unor competiții internaționale precum Osaka International Music Competition sau Franz Schubert Competition din Bulgaria.

Un artist în permanentă dezvoltare și un avocat al muzicii noi, Alfredo Ovalles colaborează intens cu compozitori și ansambluri precum Green Thing sau Black Page Orchestra. Numit în 2013 drept ambasador al integrării de către Ministerul de Externe al Austriei, flautistul Matei Ioachimescu este unul dintre cei mai rafinați muzicieni români.

Cu o activitate concertistică impresionantă, Matei Ioachimescu susține concerte în cele mai diverse formule, prezentând programe de mare succes in Europa si Asia. Este absolvent al Universității de Muzică din Viena, oraș unde s-a stabilit, laureat al mai multor distincții si burse și colaborează cu unii dintre cei mai interesanți muzicieni din Europa.

Instrumentul pe care cântă este un flaut din aur al producătorului japonez - Muramatsu. Concertul de la Cluj-Napoca va avea loc în 29 februarie, la ora ora 19:00, la Academia de Muzică Gheorghe Dima. Un bilet costă 30 de lei.

Comenteaza