Focus Ucraina la Cinemateca TIFF: ”Falling”, proiecție în premieră națională

Focus Ucraina la Cinemateca TIFF: ”Falling”, proiecție în premieră națională
| Foto: https://www.facebook.com/TransilvaniaIFF

Joi, 24 martie, de la ora 20:00, Cinemateca TIFF prezintă în proiecție unică și în premieră națională filmul ”Falling”, povestea unei iubiri fragile care reflectă idealurile unei noi generații de tineri într-o Ucraină post-revoluționară.

Cinemateca TIFF a fost gândită ca o continuare a Festivalului Internațional de Film Transilvania pe parcursul anului. Cinemateca își propune să îi angreneze pe spectatorii din Cluj-Napoca în experiențe cinematografice de calitate, contribuind la formarea unui public educat. Programul cuprinde producții din selecția TIFF, dar și filme-reper ale unor regizori celebri. 

Cinemateca TIFF prezintă Focus Ucraina, joi, 24 martie, de la ora 20:00, la Cinema Victoria, pe strada Eroilor 51. Va avea loc proiecția filmului Falling, în proiecție unică și în premieră națională. 

Filmul a luat premiul pentru Cea mai bună actriță (Darya Plakhtiy) la Premiile Academiei Ucrainiene de Film, 2018 și a intrat în Competiția East of the West la prestigiosul Festival de Film de la Karlovy Vary, 2018. 

FALLING este o poveste despre generația post-revoluționară de tineri ucraineni care își caută locul într-o Ucraina modernă. În regia Marinei Stepanska, filmul prezintă povestea a doi tineri care se întâlnesc într-un moment crucial din viața fiecăruia și petrec câteva zile fericite împreună. Este povestea unei iubiri fragile care reflectă idealurile unei noi generații de tineri.

Partener: Cluj UNESCO City of Film. Biletele se pot obține de pe: https://cinemavictoria.ro/bilete

Comenteaza