Formaţia actorilor şi "solistul" Tompa Gabor au făcut show la Casa TIFF GALERIE FOTO / VIDEO

Formaţia actorilor şi
Formaţia actorilor Teatrului Maghiar din Cluj, 2 AM, a creat o atmosferă incendiară luni seară la Casa TIFF, în cadrul unui concert susţinut în secţiunea OFF a Festivalului Internaţional de Teatru Interferenţe.

Concertul susţinut luni seară de formaţia 2 AM, alcătuită din şapte membri, dintre care cinci actori ai Teatrului Maghiar din Cluj, a încins atmosfera luni seară la Casa TIFF, spaţiul destinat reprezentaţiei fiind plin "ochi". Numeroşii tineri prezenţi au cântat alături de artişti cover-uri după piese celebre, de la Beatles, Ella Fitzgerald şi Louis Armstrong sau U 2, interpretate în cheie parodică, pe rând, de cei cinci actori, ce şi-au dovedit încă o dată - până acum au mai susţinut alte două concerte - priceperea şi în domeniul muzicii, respectiv al "entertaiment-ului".

Lorand Vata şi-a dovedit abilităţile de solist, dar şi pe cele de instrumentist, la fel ca şi Lorand Farkas, iar Levente Molnar, în majoritatea timpului la tobe, a energizat atmosfera, interacţionând  din plin cu publicul, pe parcursul pieselor cântate de el. Szabolcs Balla - în majoritatea timpului la saxofon, a stârnit entuziasm cu interpertarea parodică, în stil retro, a cunoscutului hit „I follow you". Gabor Viola a cântat în majoritatea timpului doar la chitară. Fiecare dintre actori a interacţionat în permanenţă cu publicul, parodia, improvizaţia şi stilul original al fiecăruia fiind elemente principale ale show-ului. Alături de cei cinci au evoluat şi alţi doi instrumentişti.

Invitatul special şi totodată surpriză al serii a fost însă regizorul Tompa Gabor. Acesta a repetat, doar instrumental, încă de dinainte de începerea propriu-zisă a show-ului, însă după startul concertului a fost invitat din nou la rampă, interepretând de această dată atât la chitară cât şi vocal. Nedorind să „fure" concertul, Tompa nu a spus niciun cuvânt, în afară de cele cântate, rămănând în audienţă şi pentru restul reprezentaţiei.

Atmosfera s-a dovedit una foarte antrenantă, întreţinută de prezenţa de spirit şi dezinvoltura actorilor - muzicieni, astfel că în cea de-a doua parte a concertului mulţi dintre cei prezenţi au dansat. De amintit că reprezentaţia a avut loc în noul spaţiu de evenimente inaugurat de Casa TIFF cu ocazia Festivalului Interferenţe, de la demisolul imobilului.

 

Comenteaza