Încep inscrierile pentru Let’s Go Digital, atelierul de film pentru adolescenţi

Încep inscrierile pentru Let’s Go Digital, atelierul de film pentru adolescenţi
Timp de 10 zile, tinerii vor parcurge toate etapele realizării unui film, de la alegerea subiectului și scrierea scenariului la filmare cu o cameră digitală și montaj.

Participanții LGD își vor descoperi și exersa aptitudinile pentru o viitoare carieră în cinematografie folosind aparatură profesională, sub îndrumarea unor experți. Ei vor avea, totodată, acces la evenimentele festivalului.

Sunt eligibili adolescenți din toată țara, cu vârste între 14 și 18 ani, pasionați de cinema, fotografie, editare video. În urma înscrierilor, echipa de traineri care va susţine atelierul la Cluj-Napoca va alege 15 participanţi, care vor lucra în echipe de câte trei, pornind de la o temă dată. Lor li se vor alătura trei seniori, foşti participanţi Let's Go Digital!, care vor avea rolul de a-i îndruma pe începători şi de a realiza un making of al atelierului. Cele 5 scurtmetraje rezultate vor fi proiectate în ultima seară în faţa publicului TIFF, care va desemna cel mai bun film al ediției. Scurtmetrajul câştigător va fi premiat în cadrul unei gale de închidere, în penultima zi de TIFF.

Înscrierile au loc până pe data de 28 aprilie 2017. Regulamentul și detaliile necesare înscrierii pot fi găsite pe site-ul www.tiff.ro: http://tiff.ro/content/regulament-0.

Ediţia cu numărul 15 a Let's Go Digital! este organizată de Festivalul Internațional de Film Transilvania și va avea loc la Cluj-Napoca între 2 și 10 iunie 2017.

 

Comenteaza