Începe construcţia Facultăţii de Teologie Ortodoxă de pe strada Coastei

Începe construcţia Facultăţii de Teologie Ortodoxă de pe strada Coastei
Lucrările de construcţie a noului sediu al Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, de pe strada Coastei, va demara luni, a anunţat astăzi Arhiepiscopia Ortodoxă a Vadului, Feleacului şi Clujului.

Ceremonia propriu-zisă va consta în sfinţirea, de către mitropolitul ortodox al Clujului, Andrei Andreicuţ, a pietrei de temelie a altarului viitorului paraclis al facultăţii.

Pe un teren de 5.000 de metri pătraţi, de pe strada Coastei, Arhiepiscopia Ortodoxă a Vadului, Feleacului şi Clujului va demara construcţia unui complex şcolar şi social.

Terenul a afost acordat Arhiepiscopiei clujene în şedinţa Consiliului Local al municpiului Cluj-Napoca în şedinţa din 10 mai.

"Complexul va cuprinde o clădire pentru Facultatea de Teologie, capelă, cămine studenţeşti, bibliotecă şi alte servicii necesare", a precizat mitropolitul Andrei Andreicuţ.

Terenul unde urmează să fie construit complexul a rămas liber după ce Primăria Cluj-Napoca a evacuat romii care locuiau în zonă, aceştia fiind mutaţi în locuinţe modulare în Pata Rât.

La evenimentul de luni vor participa şi primarul Sorin Apostu, alţi reprezentanţi ai autorităţilor dar şi din mediul bisericesc, academic şi cultural.

 

 

Comenteaza