Începe ZAIN 2016, singurul festival de design din Cluj. Vezi programul evenimentelor

Începe ZAIN 2016, singurul festival de design din Cluj. Vezi programul evenimentelor
Cea de-a doua ediție a ZAIN - design expressions începe miercuri, 2 noiembrie 2016, și înseamnă peste 70 de designeri, 9 locații diferite, demonstrații de meșteșug, fashion show, concept store, expoziții de artă contemporană, happening de pictură și creative writing pe biciclete.

ZAIN 2016 ia startul miercuri, la ora 19:00, la fosta Casă de Modă a Clujului, cu vernisajul Expo Central. Expoziția se deschide în fiecare zi, de joi până duminică, la ora 14:00 și poate fi vizitată până la ora 22:00.

Tot de joi până duminică, între orele 15:00 și 20:00, clujenii pot vizita Mind Wars Expo - realizată de Obie Platon, în Galeria Launloc, aflată la 10 minute de mers pe jos de la Casa de Modă.

Joi, 3 noiembrie, de la ora 12:00, o puteţi cunoaște pe Adriana Goilav, designer vestimentar, în showroom-ul ei din inima Clujului. Joi seară se deschide Paspartu, primul Concept Store ZAIN+numa' design, de unde puteţi cumpăra bijuterii, mobilier, accesorii, haine și multe altele. Paspartu e deschis în fiecare zi, de vineri până duminică, de la 13:00 la 22:00. O altă variantă pentru joi, de la ora 18:00, o reprezintă „REBORN la Gara Mică" - un happening cu biciclete by REBORN, performance de pictură by KERO, Creative Writing de Mihai Mateiu și muzică de Bogdan Octav. Cei ce au chef de petrecere, tot joi seară, la ora 21:00, are loc vernisajul expoziției Instalart care își încheie itinerariul prin țară la ZAIN, cu concert Grimus și open bar. Intrarea e liberă.

Vineri seară, puteţi participa la Fashion Show-ul ZAIN 2016 ce are loc la Castelul de la Răscruci. De la 22:00 începe cocktailul cu acces liber.

Pe lângă activitățile enumerate, sâmbătă, 5 noiembrie, de la ora 14:00, are loc Turning Talents into Jobs - discuții deschise cu 6 speakeri, care răspund la întrebările publicului: Mihai Gurei - fondator al magazinului Intro, Alex Adam - arhitect, designer de interior si de obiect, fondator AA Studio, Ioana Ciolacu - designer vestimentar, Lucian Broscățean - designer vestimentar, Noemi Meilman - fashion PR&blogger și Robert Rațiu - redactor șef Beau Monde România. Cele două sesiuni de discuții vor fi moderate de Anca Ungureanu, First VicePresident - Identity&Communication Director, UniCredit Bank. Tot în cadrul Turning Talents Into Jobs, de la ora 16:00 - Dragoș Motică lansează la ZAIN concursul Ubikubi Young Design Award. De la ora 18 are:00 loc Acoustic Social - întâlnire cu Prototip Studio, Acoustic Density și obiectele produse de ei, vin și muzică bună, la Casa Liviu Mocanu. De la 19:00, în Piața Stefan cel Mare nr. 18, puteți lua parte la Lansarea Ghidului 24/7 Volumul II - Ghidul Antreprenorului Creativ, o colecție de 40 de povești ale unor antreprenori creativi, culese și promovate de UniCredit Bank România și Decât o Revistă. De la ora 21:00 are loc Creatives Party - cea mai mare petrecere din festivalul de anul acesta, la Impact Hub, pe muzică pusă DJ Blanillă. Tot la Creatives Party are loc Midnight Snack, un proiect al Asociației Inițiativa Urbană, ce are ca scop încurajarea utilizării și a asumării spațiului public de către comunitate, ca un cadru firesc destinat activităților acesteia.

Duminică e ultima șansă să vizitaţi Expo Central, Concept Store și Mind Wars Expo. După-masă, de la ora 16:00, la Casa de Modă, 4 meșteșugari vor lucra la obiecte de design, realizate în cadrul proiectului Meșteșug Contemporan.

Prima ediție ZAIN, desfățurată în noiembrie 2015, a însemnat peste 5.000 de participanți, 4 zile, 11 secțiuni în cadrul festivalului, printre care o expoziție centrală unde au expus peste 60 de designeri, desfășurată într-un spațiu de 400 metri pătrați, o premieră în România - primul fashion show organizat într-o Biserică și multe altele.

Comenteaza