Integrala simfoniilor de Brahms, în două concerte la Filarmonică

Integrala simfoniilor de Brahms, în două concerte la Filarmonică
Toate simfoniile compuse de Johannes Brahms vor fi interpretate de Orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat Transilvania în cadrul a două concerte, programate în 14 respectiv 21 ianuarie, la Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca.
Dirijorul ambelor reprezentaţii va fi Paul Mann, recomandat de reprezentanţii Filarmonicii clujene ca unul din cei mai îndrăgiţi dirijori din Anglia.

În cadrul concertului de vineri, 14 ianuarie, vor fi interpretate “Simfonia nr. 1 în do minor, op.68” şi “Simfonia nr. 3 în Fa major, op.90”.

Reprezentaţia de vineri, 21 ianuarie, va cuprinde “Simfonia nr. 2 în Re major, op. 73” şi “Simfonia nr. 4 în mi minor, op.98”.

“Simfoniile lui Johannes Brahms se constituie într-un corolar al formelor clasice (sonată, lied) şi totodată ca o sinteză a premiselor structurale romantice. Aceste opere sunt rodul unei inspiraţii ce a apelat la resursele sale creatoare timp îndelungat. Motivaţia sa interioară este dublată de o răspundere pe care compozitorul a resimţit-o, astfel încât fiecare notă,
fiecare acord poartă amprenta minuţiozităţii şi a concentrării autorului”, au precizat reprezentanţii Filarmonicii de Stat Transilvania.

Biletele costă 20 de lei, preţ întreg, respectiv 10 lei, cu preţ redus, pentru elevi, studenţi şi pensionari, respectiv 5 lei, pentru elevi de la Liceul de Muzică “Sigismund toduţă” şi studenţi de la Academia de Muzică “gheorghe Dima” din Cluj-Napoca

Comenteaza