Interferența artelor la Cluj. Programul pentru joi

Interferența artelor la Cluj. Programul pentru joi
Primul weekend al Festivalului Internațional Interferențe a adus la Cluj-Napoca spectacole de teatru, lansări de carte, concerte, proiecții și o expoziție de pictură.

La Casa Tranzit, a avut loc proiecția filmului "Nu vă dați jos pantofii" premiat la Festivalul Internațional de Film din Karlovy Vary cu Globul de Cristal. Din programul Festivalului Interferențe a făcut parte și spectacolul cu același titlu, pe baza căruia regizorul Szabolcs Hajdu a realizat filmul.

Conform regizorului, atât spectacolul, cât și filmul, au ca temă problemele existente în multe familii. Seria proiecțiilor de film continuă la Casa TIFF miercuri, 30 noiembrie, ora 13:00, cu filmul "Le Havre", regia Aki Kaurismäki și sâmbătă, 3 decembrie, ora 13:00, cu filmul "Sarea pământului", regia Wim Wenders.

Cu ocazia festivalului au fot puse în valoare noi spații din oraș, cum ar fi hala fabricii Remarul - 16 Februarie în care s-a jucat spectacolul "În inima nopții - Episodul Lear", regia Gavriil Pinte, Teatrul Regina Maria, Oradea.

De asemenea, în cadrul festivalului a avut loc un concert de jazz susținut de pianistul Lucian Ban, urmat de unul de ska sau reggae cu trupa Suburbia 11 din Sibiu. În zilele următoare vor fi programate, la Casa Tranzit, următoarele concerte: formația Loose Neckties Society (joi, 1 decembrie) și DJ Blanilla (duminică, 4 decembrie, în închiderea festivalului).

Foaierul Sălii Studio a Teatrului Maghiar de Stat Cluj s-a transformat, pe durata festivalului într-o galerie de artă, publicul putând vizita expoziția artistului vizual Botond Részegh intitulată "Nălucire și damnare", una dintre piese regăsindu-se și pe materialele de promovare a festivalului.

Programul Interferențe

Joi, 1 decembrie

11:00 Casa TIFF
Dialog cu creatorii spectacolul "În adâncuri"

12:00 Lansare de carte:
András Visky
"Ki innen [Afară de aici]"
Editura Koinónia, 2016

16:00 Saviana Stănescu: "Toys: A Dark Fairy Tale"
regia: Gábor Tompa, J.U.S.T. Toys Productions (Statele Unite ale Americii)
En (Hu, Ro) 1h fără pauză
Reactor de Creaţie şi Experiment

18:00 "Electra", după Eschil, Euripide și Sofocle
regia: Andriy Zholdak, Teatrul Național din Macedonia
Mk (Hu, Ro, En), 3h 45' cu o pauză
Sala Mare

23:00 Casa Tranzit
Concert: Loose Neckties Society

Comenteaza