Interferenţe 2012 inaugurat oficial cu o instalaţie de telefoane muzicale FOTO

Interferenţe 2012 inaugurat oficial cu o instalaţie de telefoane muzicale FOTO
Ediţia 2011 a Festivalului Internaţional de Teatru "Interferenţe" a fost inaugurată oficial în această după masă în foaierul Teatrului Maghiar de Stat Cluj. Cu ocazia inaugurării, a fost deschisă o instalaţie sonoră a compozitorului Vasile Şirli în cadrul căreia clujenii pot asculta la mai multe "telefoane publice" coloanele sonore create de muzician pentru spectacole de teatru româneşti celebre.

Directorul festivalului, Tompa Gabor, a subliniat că relaţia dinte teatru şi muzică preocupă specialuştii în domeniu din toată Europa la această oră şi de aceea, conceptul a fost ales ca temă centrală a ediţiei din acest an pentru Interferenţe. Tompa a mulţumit Ministerului Culturii şi Primăriei Cluj-Napoca pentru sprijinul acordat evenimentului.

Prezent la deschiderea festivalului, primarul Emil Boc a punctat că Interferenţe este un brand al Clujului şi că întăreşte ideea multiculturalităţii specifice Clujului.

"Vă asigur şi pe viitor de sprijinul meu. Sper că în anii care urmează să nu mai avem emoţiile din acest an", a spus Boc făcând referire la faptul că susţinerea municipalităţii din acest an a venit în urma rectificării bugetare din toamnă. "Invit pe fiecare dintre voi să notaţi în agendele voastre că, de acum încolo, în noiembrie, la Cluj, are loc Festivalul Internaţional de Teatru Interferenţe. Să fiţi prezenţi", a mai spus Boc.

Astăzi, în prima seară de festival, au loc două reprezentaţii: "Hand Stories" a artistului-păpuşar Yeung Faї de la ora 18, respectiv "Max Black" în regia lui Heiner Goebbels de la ora 20. Ambele spectacole sunt produse de Theatre Vidy din Lusanne, Elveţia.

La deschiderea festivalului din această seară au participat numeroşi oameni de teatru din ţară şi străinătate.

Festivalul Interferenţe se va desfăşura între 27 noiembrie - 9 decembrie la Cluj-Napoca.

Citeşte şi: Workshop-uri despre teatru şi muzică la Interferenţe 2012. 

Tompa Gabor: „Trebuie regândită identitatea oraşului"

Vezi programul Interferenţe 2012

 

Comenteaza