Festivalul Internaţional de Teatru Interferenţe de la Cluj, premiat la Gala UNITER 2023

Festivalul Internaţional de Teatru Interferenţe de la Cluj, premiat la Gala UNITER 2023

A 31-a ediție a galei, care premiază excelența în teatru, și-a desemnat câștigătorii luni seara, în Capitala Europeană a Culturii, Timișoara.

„Seaside Stories”, în regia, scenariul, universul sonor Radu Afrim, montat la Teatrul de Stat Constanţa, a fost desemnat cel mai bun spectacol la cea de-a 31-a ediţie a sărbătorii teatrului românesc - Gala Premiilor UNITER - care a avut loc la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu" din Timişoara.

Victor Rebengiuc şi Costinela Ungureanu au primit cele mai importante trofee, pentru interpretare. Silviu Purcărete a fost desemnat cel mai bun regizor, iar Festivalul Internaţional de Teatru Interferenţe, organizat de Teatrul Maghiar de Stat Cluj a fost recompensat cu Premiul de Excelenţă "Ion Caramitru". "În spiritul multiculturalităţii, care caracterizează Timişoara, am încercat să construim acest festival la Cluj. Un festival Interferenţe costă mai puţin decât un Leopard 2 uzat. Cred că e o investiţie mai trainică pe termen lung", a spus Tompa Gabor, făcând apel la susţinerea artelor spectacolului. 

Ediţia 2024 a Galei UNITER va avea loc la Castelul Mikes.

Comenteaza