Jazz pe malul Someșului, sâmbătă. Un proiect finanțat prin Fondul Jazz in the Park 2015

Jazz pe malul Someșului, sâmbătă. Un proiect finanțat prin Fondul Jazz in the Park 2015
5.000 de persoane au contribuit la Fondul Jazz in the Park, în 2015, în ideea de a susține tineri talentați și proiecte culturale pentru comunitatea clujeană. Suma adunată din donații a ajuns la 41.419 lei, peste așteptările organizatorilor.

O parte din bani - 2.261 lei - au fost folosiți pentru acoperirea cheltuieilor de implementare a mecanismelor de atragere de fonduri (platforma de donații prin SMS - 1.405 lei, materiale tipărite, consumabile, impozit premii la tombolă - 856 lei, n. red. ), iar 39.158 lei au ajuns la proiectele câștigătoare și la bursieri.

Trei tineri muzicieni talentați au fost sprijiniți cu burse în valoare de 2.000 lei fiecare pentru a-și putea susține activitatea artistică, iar patru proiecte culturale au primit finanțări cuprinse între 7.400 și 9.000 de lei pentru a revitaliza anumite spații din oraș. Mai multe detalii AICI.

Sâmbătă, 9 aprilie, va fi pus în practică unul din proiectele finanțate prin Fondul Jazz in the Park și anume "Jam by Blajin", pe malul Someșului, La Butuci, începând cu ora 18:00. Acest proiect a primit o finanțare în valoare de 7.408 lei.

Este un concert de jazz neo-noir, susţinut de trei oameni talentaţi: Marinela Parlicov, Alex Negriuc şi Radu Haţegan, în cadrul unei structuri modulare urbană, alcătuită din mai multe module identice, care permite o serie de reasamblări, în funcţie de nevoia de moment şi creativitatea utilizatorilor. Cu băuturi reci și cu prăjituri.

"Ideea iniţială era să avem în oraş o bancă publică circulară, orientată spre interior, ca un fel de bancă capcană, care să-şi îndemne utilizatorii la dialog. Apoi ideea a crescut înspre altceva, a virat dinspre ceea ce ne doream noi să instalăm în oraş, făcând un pas spre ce şi-ar putea dori ceilalţi să găsească în oraş. Aşa a apărut ideea de JAM, o structură modulară urbană, alcătuită din mai multe module identice, care permite o serie de reasamblări, în funcţie de nevoia de moment şi creativitatea utilizatorilor.

JAM nu este un loc de joacă, de recreere, meditaţie sau discuţie, dar poate deveni toate acestea, spaţiul în care este amplasat căpătând astfel o funcţionalitate flexibilă şi sensibilă la imaginaţia ultilizatorilor. Ne-am dori să vedem concerte şi jam sessions ad-hoc, dar la fel de mult ne-ar bucura şi simpla locuire a locului, de oameni care caută un moment de răgaz, de linişte, de relaxare.

Sperăm să funcţioneze ca un liant jucăuş între locul de intervenţie şi oameni, să invite la ocupare. Iar cu timpul să ne obişnuiască cu ideea că spaţiul public e al nostru, la îndemâna noastră şi că e normal să ni-l asumăm", spun organizatorii evenimentului.

Festivalul Jazz in the Park avea loc în perioada 27 iunie - 3 iulie și va continua campania de strângere de fonduri pentru tineri talentați și proiecte de cultură pentru comunitate. Din primele şase trupe confirmate până acum, grupul olandez Kovacs vine pentru prima dată în România, în timp ce sârbii de la Naked vor cânta în premieră la Cluj-Napoca.

Comenteaza