Jazzul ajunge în Parcul Central. De la Nouvelle Vague, la Fanfare Ciocârlia

Jazzul ajunge în Parcul Central. De la Nouvelle Vague, la Fanfare Ciocârlia
| Foto: Jazz in the Park

Până duminică, 1 iulie 2018, Jazz in the Park se mută în în Parcul Central din Cluj-Napoca. Printre cele mai așteptate trupe care vor urca pe cele patru scene amenajate în parc se numără Nouvelle Vague, Gallowstreet, The Herbaliser, Forq, Bill Laurance și Fanfare Ciocârlia.

Program scena principală

VINERI

17.00 - Essential Notes
19.00 - A-C Leonte
21.00 - Balako
22.30 - The Herbaliser

SÂMBĂTĂ

17.00 - Gabriela Costa & Alex Man
19.00 - Sanem Kalfa & George Dumitriu
21.00 - Kroke
22.30 - Nouvelle Vague

DUMINICĂ

17.00 - Bigg Dimm A'Band
19.00 - Luiza Zan Trio
21.00 - Bill Laurance
22.30 -  Fanfare Ciocârlia

Scena România 100

Patru concerte care îi vor purta pe clujeni prin ultimii 100 de ani de muzică românească vor avea loc în cadrul festivalului Jazz in the Park, pe scena România 100. Fiecare dintre aceste concerte se centrează pe o anumită perioadă a istoriei muzicii și abordează stiluri și genuri diferite: muzică clasică, doină, jazzul perioadei comuniste și jazz contemporan.

Pianistul Bogdan Vaida îl va omagia în 28 iunie pe George Enescu în cadrul concertului Enescu. Concertul NOD – New Old Doina aduce în prim-plan străvechea doină românească. Nicolas Simion – Sorin Romanescu Duo îi aduc un omagiu marelui jazzman Johnny Răducanu, iar al patrulea concert este despre jazz contemporan cu una dintre cele mai active și iubite trupe de jazz din România - JazzyBIT.

Fondul Jazz in the Park

Obiectivul Fondului Jazz in the Park 2018 este să strângă 30.000 de euro, bani obținuți din bilete neobligatorii la festival. Numărul de proiecte care va fi finanțat depinde de nivelul de implicare al comunității și de sumele strânse, dar indiferent de câți bani se vor strânge organizatorii își asumă să susțină cel puțin trei proiecte. Proiectele selectate vin din mai multe domenii artistice - grafică, arhitectură, fotografie, muzică - și propun abordări experimentale ale artei.

Primele trei proiecte care s-au remarcat și vor primi în mod cert finanțare sunt:

Fata Știmei Apelor este un roman grafic care explorează conflictul dintre progresul tehnologic și natură. Banda desenată artistică este plină de aventură, dinamism și elemente fantastice, iar aici apar personaje și motive din basmele est-europene.

deCluj este o colecție inedită de planșe machetabile: proiectul ne invită să descoperim arhitectura Clujului prin joacă, construind clădiri din hârtie ușor de asamblat, indiferent de vârstă sau îndemânare. Un "altfel” de ghid urban, care contribui​e​ la conturarea și completarea unei imagini contemporane asupra patrimoniului multicultural al Clujului.

Jazz in the Park numără 11 zile de festival în 2018, la Opera Maghiară, Muzeul de Artă, malul Someşului, Pata Rât, în stradă şi în Parcul Central din Cluj-Napoca.

Comenteaza