Lost Frequencies, Club des Belugas şi Lord of the Dance, principalele propuneri TiMAF 2015

Lost Frequencies, Club des Belugas şi Lord of the Dance, principalele propuneri TiMAF 2015
Festivalul Internațional de Muzică și Artă Transilvania (TiMAF), aflat la cea de a cincea ediție, umple Clujul, din 1 până în 31 octombrie, cu evenimente culturale.

Lansat sub sloganul „Let's get ARTivated", festivalul își dorește să aducă arta în toate formele ei mai aproape de locuitorii clujeni. Ediţia din acest an vine cu evenimente din mai multe sfere ale artei, precum muzica, dansul, literatura, teatrul, publicitatea, moda și interfețe ale lor, care să implice mai multe categorii de public, de la cel matur, consumator de evenimente culturale, până la cel nespecializat.

Principalele atracţii ale celei de a cincea ediții sunt show-ul "Lord of the Dance - Dangerous Games", "The Halloween Party - Dracula's Birthday", spectacolul de teatru „Coada", cu Tudor Chirilă, IMPROvSHOW, InterADdictive, concertele Lost Frequencies şi Club des Belugas, Simfonia filmelor - All Time Favorites şi teatrul de cafenea "Jurnalul lui Adam și al Evei", cu Dana Rogoz.

Astfel, în cadrul TiMAF Michael Flatley va prezenta la Cluj-Napoca noul show „Dangerous Games", o abordare inedită și neașteptată, în care coregrafia, efectele vizuale și luminile vor introduce publicul într-o lume mitică și captivantă.

Pe partea de teatru, una dintre cele mai vechi forme de exprimare artistică, TiMAF aduce două spectacole în premieră: clujenii vor putea lua parte la spectacolul de teatru „Coada", cu Tudor Chirilă, și la noul concept de teatru de cafenea cu Dana Rogoz, ambele evenimente fiind foarte apreciate la nivel național.

Anul acesta, kilometrul 0 al festivalului este pavilionul „Concept Space" situat pe Bulevardul Eroilor, un concept futurist care își dorește să aducă manifestările artistice și evenimentele culturale în mijlocul clujenilor. Aceștia sunt așteptați să ia partea la o serie de evenimente interactive, pop-up party-uri, discuții cu vedete naționale, workshop-uri tematice și alte evenimente interesante.

Un element de noutate pe care TiMAF și-l propune pentru acest an este organizarea celui mai mare Halloween Party din Transilvania, ținutul original al contelui Dracula. The Halloween Party - Dracula's Birhday se adresează în principal tinerilor, la eveniment fiind prezenți DJ cunoscuți din industria muzicală internațională. "Cei care se vor hotărî să participe ar trebui să fie pregătiți pentru o seară de neuitat în noaptea în care granița dintre cele două lumi dispare. Decoruri de groază, efectele speciale și muzica bună vor fi „ingredientele" principale ale evenimentului", anunţă organizatorii.

Festivalul Internațional de Muzică și Artă Transilvania - TiMAF este unul dintre proiectele majore ale programului de interes național Cluj-Napoca 2015 Capitala Europeană a Tineretului, fiind un promotor al evenimentelor culturale. Născut din dorinţa de a aduce manifestări artistice în mijlocul oamenilor şi de a-i activa ca şi consumatori de cultură, TiMAF promovează o multitudine de exprimări artistice. TiMAF acoperă astfel arte ale spectacolului, arte plastice, arte decorative, literatură, acţiuni artistice interdisciplinare în cadrul unor evenimente de masă sau specializate, preponderente pentru un public larg, cu intentia de a-l familiariza cu variate domenii ale artei.

Comenteaza