Lungmetrajul în care joacă fostul preşedinte CJ Cluj, lansat în cinema FOTO/VIDEO

Lungmetrajul în care joacă fostul preşedinte CJ Cluj, lansat în cinema FOTO/VIDEO
Filmul în care joacă fostul preşedinte ale Consiliului Judetean Cluj, Mihai Seplecan, va fi lansat în cinema la finele lunii martie 2017. Regia îi aparţine lui Adi Munteanu, patronul localului “Janis”, iar din distribuţie mai fac parte Elena Ivanca, Raluca Moş sau Cătălina Sandu.

Intitulat iniţial "Pălăria", iar mai apoi "Pălăria fantastică", lungmetrajul va ajunge în cinema sub denumirea "Răzbunarea țigăncii: pălăria fatală și nazistul".

Cluj, iunie 1940. O țigancă vrăjitoare are o viziune apocaliptică: nu peste mult timp, sute de mii de țigani din Ungaria și România vor fi uciși sau deportați. Se hotărăște degrabă să se răzbune anticipat, folosindu-și puterile supranaturale. "Specializările" ei: trandafiri fermecați, pălării fatale și încă ceva, esențial, ce va rămâne nedezvăluit aici, pentru farmecul și misterul aventurii. 

Întru împlinirea urzelii ei, tiganca are însă nevoie de două superbe gemene: Maria şi Aurelia.
Maria studiază actoria și își zice Mary, iar Aurelia e cârciumăreasă. Vrăjitoarea le atrage la ea și, citindu-le rapid toate pasiunile și dorințele, fricile și slăbiciunile, le introduce în jocul ei sofisticat și improvizat in același timp, având drept nobil scop o simbolică răzbunarea, în numele tuturor conaționalilor țigani, pentru toate nedreptățile pe care aceștia le vor îndura în viitorul văzut doar de ea.

Planul ei mai include un malefic agent al Siguranței Statului (carliste), un năzdrăvan fiu de pălărier, un cârciumar drăcos, un tânăr politician cam hăbăuc, un valet viril, precum și -complet neprăvăzut- doi cetățeni veșnic turmentați, aflați într-o permanenta căutare a "Nirvanei - Paradisul bețivilor", și de care nu se poate nicicum scăpa. Ultimul, dar cel mai important personaj prins în vârtejul gitanei, e un general nazist.

Lansarea oficială va avea loc în data de 24 martie 2017, la ora 20.00, la Cinema Florin Piersic. Biletul de intrare costă 13 lei, preţ întreg şi 11 lei pentru studenţi.

Comenteaza