Maia Morgenstern revine pe scena Teatrului Național Cluj

Maia Morgenstern revine pe scena Teatrului Național Cluj
Actrița Maia Morgenstern joacă rolul principal în spectacolul La ordin, Fuhrer!, de Brigitte Schwaiger, în regia lui Mihai Măniuțiu, duminică, 4 decembrie 2016, de la ora 19:00, la Teatrul Naţional din Cluj-Napoca.

La ordin, Fuhrer! e o monodramă scrisă de Brigitte Schwaiger, o scriitoare austriacă, născută în 1949.

Atunci când războiul deja se încheiase, când rănile acestuia trebuiau să înceapă a fi cicatrizate, dar când întrebările erau încă cum nu se poate mai dureroase. Cel mai frecvent revenind pe buze întrebarea cea mai banală din lume - Cum a fost posibil? Şi cum s-a întâmplat că isteria totalitară a cuprins atâta lume? Cum a ajuns oare nazismul să fie, aşa cum începuse să fie şi comunismul, religie seculară? Cum s-a putut ca victimele să ajungă să-şi adore călăii? Şi să le stea la ordin. Cazul Femeii ce ni s-a confesat pe scenă, nefiind nicidecum unul singular.

Regizorul Mihai Măniuţiu, căruia îi datorăm și alte câteva spectacole în care a investigat cu mijloacele teatrului tentaţia totalitară, dar şi o carte cu reflecţii despre tirani şi dictatori, a montat piesa nu oricum, ci într-o modalitate exemplară. Trecând dincolo de vorbe şi pătrunzând adânc în arheologia individuală a terorii, în aspectele sale abisale. În psihologia fiinţei agresate, terorizate, confiscate până într-atât încât ajunge să-şi adore opresorul. (Mircea Morariu).

Recomandare de vârstă: 16+

Prețul biletelor:

50 lei, 40 lei, 30 lei, 20 lei, 10 lei (în funcţie de locul din sala de spectacol);
10 lei - reducere pentru elevi, studenţi şi pensionari.

 

Etichete
Comenteaza