Mărturisirile lui Marcel Iureş, la Cluj. Bani de la un MEGASTAR ca să-şi deschidă un teatru. "Te văz cam trist. N-ai nevoie de nişte parale?"

Mărturisirile lui Marcel Iureş, la Cluj. Bani de la un MEGASTAR ca să-şi deschidă un teatru.
Marcel Iureş a dezvăluit la Cluj că şi-a deschis un teatru privat inclusiv cu bani de la unul dintre cei mai bine cotaţi actori de la Hollywood.

Megastarul american Tom Cruise l-a ajutat cu bani pe actorul Marcel Iureş să-şi fondeze teatrul său privat, într-o pivniţă din centrul Bucureştiului. Emoţionanta mărturisire a fost făcută în premieră de marele actor român în cadrul spectacolului „Leul Singuratic", desfăşurat la Casa de Cultură a Studenților, sub cupola unei ediții speciale a Berăriei Culturale.

Iureş a jucat alături de Tom Cruise în primele două filme ale seriei: „Mission Impossible", iar cei doi au discutat într-o pauză de filmări. Actorul a relatat scena într-un stil savuros: „Ce-ai dom'le de oftezi!?... De altfel - să ştiţi - Tom Cruise e un om extrem de atent la oftat... Ce-ai păţit Marcele?! Ce-i cu tine? Te văz cam trist. N-ai nevoie de nişte parale?", replici care au stârnit râsete şi ropote de aplauze în sală.

„Haideţi să vă spun pentru ce a dat banii. El a rămas impresionat ... ba nu!... a fost şocat de faptul că unul dintr-o ţară pe care n-o putea localiza cu uşurinţă are propriul său teatru". Actorul român a mai spus că megastarul american a fost impresionat de faptul că un actor „dintr-o ţară de la mama naibii - şi cred că nici nu era sigur că e vorba de o ţară, fiindcă pentru americani nu prea există ţări, ci doar obiective turistice - deci unul îşi permite el să aibă un teatru al lui. I-am explicat eu că nu-i al meu, iar el mi-a zis: ei lasă, cum să nu fie al tău?" În continuare, Iureş a relatat că Tom Cruise i-a spus, pe un ton serios: „Ai încurcat-o! Ăsta e un mare lux! Cum îţi permiţi aşa ceva?!", la care actorul român i-a răspuns: „Nu-mi permit. Sunt inconştient", replică la care Tom Cruise i-a zis "Asta-i şi mai grav", după care i-a semnat un cec. Iureş nu a menţionat suma cu care l-a ajutat megastarul american, spunând doar că, cu acei bani, a zugrăvit şi aranjat pivniţa în care funcţionează acum Teatrul Act. „Şi uite aşa s-a născut o mini-instituţie", a încheiat Marcel Iureş mărturisirea, în aplauzele publicului.

Tot la "Berăria Culturală", Marcel Iureş a mărturisit că, înainte de a fi actor, a avut mai multe ocupaţii, de care nu-i este ruşine. A cărat cărămizi, a fost desenator tehnic la un institut minier şi a fost şi ... controlor de bilete la regia de transport din Craiova. Întrebat de moderatorul Ion Novăcescu „dacă era al naibii cu călătorii", Iureş a spus: „Nu, că eram timid. Chiar foarte timid. Îi întrebam pe oameni: este că aveţi bilete?"

Comenteaza