Matia Corvinul și prințesa Aurora, pe scena Teatrului Puck

Matia Corvinul și prințesa Aurora, pe scena Teatrului Puck
Sfârșitul acestei săptămâni le va aduce micilor spectacori clujeni șansa de a urmări aventurile a doi eroi importanți din repertoriul Teatrului de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca: regele Matia Corvin, și prințesa Aurora din basmul „Frumoasa din pădurea adormită”.

Sâmbătă, 27 mai, de la ora 11, regele Matia Corvin va fi din nou personajul principal al spectacolului „Ha én lennek Mátyás Király"/„Dacă aș fi Matia Corvin" care se va juca pe scena Teatrului de Păpuși „Puck".
Spectacolul se va juca în limba maghiară și va aduce în prim-plan câteva episoade de poveste din viața lui Corvin: asediul cetății Szabacs de la Tibrili, legende despre nebunul regelui, despre husarul îndrăgostit sau despre judecătorul crunt al Clujului.

În distributie: Lanstyák Ildikó, László Réka, Domokos Szabolcs și Okos Attila Ákos. Regia: Urmánczi Jenő. Vârsta minimă recomandată este de trei ani. De asemenea, spectacolul „Frumoasa din pădurea adormită" se va juca pe scena instituției duminică, 28 mai, de la orele 11 și 12.30.

Spectacolul prezintă povestea prințesei Aurora și a regatului vrăjit de ursitoarea cea rea, care doreşte să se răzbune pentru că nu a fost invitată la petrecerea dată în cinstea micuței prinţese. Drept urmare, Aurorei îi este ursit ca, în ziua în care va împlini 16 ani, să se înţepe într-un fus şi să moară. Blestemul aruncat asupra prinţesei este însă „îndulcit" de o ursitoare bună. Astfel, Aurora nu va muri, ci va cădea într-un somn adânc, împreună cu întregul regat. Prinţul sortit va dezlega vraja, iar sărutul lui o va trezi la viaţă pe frumoasa Aurora și pe toți ai ei.

Regia este semnată de Gabriel Apostol, scenografia de Andra Ștefan, iar ilustrația muzicală a fost realizată de Dan Bălan. Din distribuție fac parte actorii: Robert Gutunoiu, Andra Ştefan, Călin Mureşan, Ionuţ Constantinescu, Frunzina Anghel, Angelica Pamfilie, Ramona Atănăsoaie, Andreea Bolovan, Iulia Dinescu, Adina Ungur. Vârsta minimă recomandată este de patru ani.

Etichete
Comenteaza