Moment emoţionant la European Festival Awards în memoria românului care organiza Sziget Festival VIDEO. Niciun premiu pentru Cluj

Moment emoţionant la European Festival Awards în memoria românului care organiza Sziget Festival VIDEO. Niciun premiu pentru Cluj
Românul care organiza Sziget Festival şi care a murit vara trecută într-un accident de maşină în timp ce se întorcea la Budapesta de la un festival din Cluj nu a fost uitat de breaslă. I-a fost conferit, post-mortem, Premiul pentru întreaga carieră în cadrul European Festival Awards 2016, eveniment ce a avut loc în 11 ianuarie 2017 în Groningen (Olanda).

Amfitrionul galei, Ben Challis, a spus despre Panaitescu că a fost "un individ a cărui viziune personală şi energie au propulsat întreaga piaţă a a festivalurilor într-o direcţie creativă şi pozitivă". Fruzsina Szep, de la Lollapalooza, a ţinut un discurs în memoria lui Panaitescu şi l-a numit "un colg drag, prieten, suport, erou, icon şi tată pentru mulţi din familia internaţională a muzicii".

Dan Panaitescu avea 61 de ani, era economist de profesie, şi a fost prezent în domeniul muzical de peste 20 de ani, fiind implicat atât pe partea de vânzări sau de management artistic, cât şi pe cea de producţie. De asemenea, a activat şi în organizarea Balaton Sound Festival sau Volt Festival.

Sziget Festival (Ungaria, Budapesta) a fost declarat şi festivalul preferat al artiştilor. 

Trei festivaluri clujene au fost nominalizate în cadrul prestigioasei competiţii European Festival Awards 2016. Untold - la categoria Best Major Festival (premiu pe care l-a şi câştigat în 2015), Electric Castle - pentru Best Medium Sized Festival (a patra nominalizare consecutivă) şi Jazz in the Park - pentru Best Small Festival (a treia nominalizare consecutivă). Din păcate, niciun premiu nu a juns la Cluj. 

European Festival Awards 2017

Lifetime Achievement Award: Dan Panaitescu
Best Major Festival: Rock Werchter
Best Medium-Sized Festival: Paléo Festival Nyon
Artists Favorite Festival: Sziget Festival Official
Best Lineup: Primavera Sound Festival
Green Operations Award: Shambala Festival

Comenteaza