Muzeul de Artă își redeschide porțile. Regulile de care trebuie să țină seama vizitatorii

Muzeul de Artă își redeschide porțile. Regulile de care trebuie să țină seama vizitatorii

Muzeul de Artă din Cluj-Napoca se redeschide pentru public, însă vizitatorii sunt rugați să respecte câteva reguli pentru a se evita răspândirea noului coronavirus.

În contextul actual al pandemiei generate de noul coronavirus, pentru asigurarea protecției sănătății vizitatorilor și a personalului muzeului s-au instituit o serie de reguli ce vor trebui respectate de fiecare în parte, reguli legate de igiena personală, distanțarea fizică și accesul în muzeu. 

La intrare este obligatorie efectuarea triajului observaţional şi termometrizarea noncontact a tuturor vizitatorilor de către personalul instituţiei special desemnat, nefiind permis accesul persoanelor care prezintă o temperatură corporală ce depăşeşte 37,3°C sau simptome de infecţie respiratorie (tuse, strănut, rinoree).

Persoanelor care vor refuza să le fie verificată temperatura li se va interzice accesul în muzeu. Programul temporar de vizitare este de miercuri până duminică inclusiv, în intervalul orar 10:00-18:00, cu o pauză de 60 de minute pentru efectuarea dezinfecţiei şi a aerisirii spaţiilor expoziţionale, orele 14:00-15:00. Ultimul bilet de intrare va fi eliberat la ora 17:30. În perioada stării de alertă ghidajele vor fi suspendate.

Îndatoririle vizitatorilor

● Să păstreze distanţa de siguranţă de cel puţin 2 m faţă de ceilalţi vizitatori şi personalul muzeului cu care intră în contact.
● Să poarte o mască medicală sau non-medicală pe întreaga durată a vizitei în muzeu. Pentru a asigura un nivel adecvat de protecţie, masca se poziţionează astfel încât să acopere integral nasul, gura şi bărbia.
● Să își dezinfecteze mâinile şi încălţămintea folosind dezinfectantul pe bază de alcool şi covorul decontaminant puse la dispoziţia vizitatorilor la intrarea în muzeu.
● Să poarte botoşeii de unică folosinţă oferiţi la casieria muzeului.
● Să respecte circuitul de vizitare unidirecţional stabilit în interiorul sălilor de expoziţie, precum şi indicaţiile personalului de supraveghere şi ale serviciului de pază.
● Să evite formarea de grupuri.
● Să ia în considerare faptul că numărul maxim permis de vizitatori (prezenţi simultan) într-o sală de expoziţie este de 3 (trei) persoane, pentru a se facilita menţinerea distanţei fizice, iar durata vizitei va fi limitată la maximum 60 de minute.
● Să nu atingă publicaţiile sau alte materiale informative şi promoţionale puse în vânzare. La cerere, ele vor fi prezentate şi vândute de către personalul de deservire.

Aceste reguli au fost elaborate în baza reglementărilor impuse de Ministerul Culturii, Ministerul Sănătăţii, Institutul Naţional de Sănătate Publică şi Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, precum şi a măsurilor speciale luate de Muzeul de Artă pentru prevenirea şi limitarea îmbolnăvirilor cu coronavirus.

Comenteaza